Pistorijusu odobrena kaucija do konačne odluke Vrhovnog suda

Izvor: Blic, 08.Dec.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pistorijusu odobrena kaucija do konačne odluke Vrhovnog suda

Vrhovni sud Južne Afrike odobrio je kauciju poznatom atletičaru i paraolimpijcu Oskaru Pistorijusu, nakon što je osuđen za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp.

Sudija je naglasio da ne postoji strah da atletičar pobegne iz zemlje do donošenja konačne odluke.

Vrhovni sud je prošle godine proglasio Pistorijusa krivim za ubistvo iz nehata, za šta je osuđen na pet godina zatvora. Tužilaštvo je uložilo žalbu, tražeći da se presuda preinači u ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa predumišljajem, što je Vrhovni sud prihvatio, prenosi agencija Rojters.

U slučaju da konačna presuda bude ubistvo sa predumišljajem, Pistorijus bi mogao da dobije minimalnu zatvorsku kaznu od 15 godina. Glavni advokat Pistorijusove odbrane Bari Ru kaže da njegov klijent planira da podnese žalbu Ustavnom sudu te zemlje. Stenkampova je ubijena u ranim jutarnjim časovima na Dan zaljubljenih 2013. godine u Pistorijusovoj kući.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pistorijusu odobrena kaucija do konacne odluke Vrhovnog suda

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Dec.2015

Vrhovni sud Južne Afrike odobrio je danas kauciju poznatom atletičaru i paraolimpijcu Oskaru Pistorijusu, nakon što je osuđen za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp...Sudija je naglasio da ne postoji strah da atletičar pobegne iz zemlje do donošenja konačne odluke...Vrhovni sud je prošle godine...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.