Ovo su filmovi nagrađeni na Evropskom Oskaru 2023 VIDEO

Izvor: B92, 10.Dec.2023, 16:11

Ovo su filmovi nagrađeni na Evropskom Oskaru 2023 VIDEO

Drama "Anatomija pada" francuske rediteljke Žistin Trije osvojila je nagradu za najbolji evropski film godine, saopštila je Evropska filmska akademija na svečanosti u Berlinu u subotu.

Film govori o uspešnoj spisateljici, koju igra Sandra Huler, koja pokušava da dokaže svoju nevinost nakon što je optužena za ubistvo svog muža. "Anatomija pada" je prethodno osvojila najbolji scenario kao i najbolju montažu. Triet je dobio nagradu za najbolju režiju, a Huler za najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glumicu 2023. godine. Danski glumac Mads Mikelsen proglašen je za najboljeg glumca za svoju ulogu u filmu Obećana zemlja (Bastarden), a nagradu je primio putem video poziva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.