Izvor: Beta, 10.Feb.2011, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno 61. Berlinale

BERLIN, 10. februara 2011. (Beta-AP) - Projekcijom filma "Čovek zvani hrabrost" braće Džoela i Itana Koena u četvrtak uveče je otvoren 61. filmski festival u Berlinu.

Taj film, nominovan za Oskara u 10 kategorija, biće prikazan van takmičarske konkurencije. Glavne uloge tumače Džef Bridžiz, Hejli Stajnfeld, Met Dejmon i Džoš Brolin.

Za glavnu nagradu festivala - Zlatni medved - takmičiće se 16 filmova medju kojima su "Koriolan" koji Rejf Fajns snimao u Srbiji i triler Dž. S. Čandora "Margin Call" u kojem igraju Demi Mur i dvostruki oskarovac Kevin Spejsi.

Dobitnike nagrada filmskog festivala u Berlinu biraće žiri predvodjen glumicom Izabelom Roselini. Proglašenje pobednika zakazano je za 19. februar.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoreno 61. Berlinale

Izvor: NaDlanu.com, 10.Feb.2011

BERLIN, 10. februara 2011. (Beta-AP) - Projekcijom filma "Čovek zvani hrabrost" braće Džoela i Itana Koena u četvrtak uveče je otvoren 61. filmski festival u Berlinu. Taj film, nominovan za Oskara u 10 kategorija, biće prikazan van takmičarske konkurencije. Glavne uloge tumače Džef Bridžiz,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Počeo Berlinski filmski festival

Izvor: Radio 021, 10.Feb.2011

Projekcijom filma "Čovek zvani hrabrost" braće Džoela i Itana Koena večeras je otvoren 61. filmski festival u Berlinu.

Nastavak na Radio 021...

Berlinale: „Čovek zvani hrabrost“

Izvor: Deutsche Welle, 11.Feb.2011, 12:37

Glamurozno, kao i uvek, na crvenom tepihu u srcu Berlina, sinoć je otvoreno 61. Berlinale. Jedno od holivudskih filmskih ostvarenja koje se našlo na repertoaru ovog filmskog festivala je i film „Čovek zvani hrabrost“.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.