Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2020, 05:21

Oskar Kardozo još jednom potvrdio klasu, Libertadov 16-godišnjak za 36 sekundi "otključao" Vilsterman (VIDEO)

Tim iz Asunsiona obavio veći deo posla pred revanš u Boliviji - 3:1 (0:0)

Forma je prolazna, klasa je večna. Kako drugačije opisati ono što i dalje radi Oskar Kardozo. Odavno je bivši napadač Benfike u poznim igračkim godinama, uveliko je zagazio u 38. godinu života, otud izgubio i ono malo brzine koja ga je krasila u zenitu karijere, ali i dalje, makar na južnoameričkom kontinentu, izaziva strahopoštovanje.

Golgeterski njuh i čelični živci i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su prisutni. Nije večeras Kardoza omeo ni arbitar koji mu je postignut gol poništio posle više od pet minuta pregledanja snimka, napadač Libertada oberučke je prihvatio poklon rivala sredinom drugog poluvremena i podebljao trijumf svog tima nad Vilstermanom u prvom meču osmine finala Kopa Libertadoresa – 3:1 (0:0).

Bio je to Kardozov drugi gol u elitnom takmičenju južnoameričkog kontinenta. Da VAR nije početkom drugog poluvremena povlačio paralele gotovo slepljenih linija imao bi jedan više. Računajući i prvenstvo, ukupno ih ima 13 u sezoni. Pride je upisao i sedam asistencija. Sa ovako raspoloženim Kardozom Libertad ima pravo da se nada iznenađenju u narednoj rundi protiv Palmeirasa, koje bi, u slučaju da se dogodi, zaista bilo veliko. Naravno, sve pod pretpostavkom da oba tima prethodno sačuvaju prednost u revanšu za nedelju dana.

Bio je tim iz Asunsiona mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, ali je vođstva stigao tek u nastavku, praktično "iz svlačionice", posle brda propuštenih prilika u uvodnom delu meča. Doduše, uz dosta sreće. Igrala se 36 sekunda drugog poluvremena kada je 16-godišnji Hulio Ensiso - ušao na poluvremenu u igru - posle lepog driblinga ostao sam na dvadesetak metara od protivničkog gola, a lopta na putu do mreže pogodila defanzivca u bloku i prevarila čuvara mreže.

Desetak minuta kasnije nova promena na semaforu. Pablo Adorno spušta glavom Oskaru Kardozu, koji je sam na drugoj stativi. Međutim, posle višeminutnog većanja, arbitar poništava pogodak i vraća rezultatsku neizvensost. Ali ne zadugo. Adorno napamet vraća loptu svom golmanu, Kardozo preseca pas,majstorskom varkom baca na zemlju istrčalog Himeneza dos Santosa i posle malo oklevanja zakucava loptu u mrežu.

Odgovorio je Vilsterman ubrzo preko Umberta Osorija iz tek drugog udarca na meču, ali je potom Ismael Benegas zaradio drugi žuti karton i znatno umanjio šanse svom timu da može do pozitivnog rezultata pred revanš. Umesto toga, Adrijan Martinez je u šestom minutu nadoknade – meč produžen za 12 minuta - još jednom povećao prednost Libertada. Na kraju je bolivijski predstavnik dobro prošao, pošto je u nadoknadi strelac trećeg gola pogodio i stativu.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.