(Foto: AFP)
(Foto: AFP)

Oskar Kardozo još jednom potvrdio klasu, Libertadov 16-godišnjak za 36 sekundi "otključao" Vilsterman (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 04:03

Tim iz Asunsiona obavio veći deo posla pred revanš u Boliviji - 3:1 (0:0)

Forma je prolazna, klasa je večna. Kako drugačije opisati ono što i dalje radi Oskar Kardozo. Odavno je bivši napadač Benfike u poznim igračkim godinama, uveliko je zagazio u 38. godinu, otud izgubio i ono malo brzine koja ga je krasila u zenitu karijere, ali i dalje, makar na južnoameričkom kontinentu, izaziva strahopoštovanje.

Golgeterski njuh i čelični živci i dalje su prisutni. Nije večeras Kardoza omeo ni arbitar koji mu je postignut gol poništio posle više od pet minuta pregledanja snimka, napadač Libertada oberučke je prihvatio poklon rivala sredinom drugog poluvremena i podebljao trijumf svog tima nad Vilstermanom u prvom meču osmine finala Kopa Libertadoresa – 3:1 (0:0).  

Izabrane vesti

Bio je to Kardozov drugi gol u elitnom takmičenju južnoameričkog kontinenta. Da VAR nije početkom drugog poluvremena povlačio paralele gotovo slepljenih linija imao bi jedan više. Računajući i prvenstvo, ukupno ih ima 13 u sezoni. Pride je upisao i sedam asistencija. Sa ovako raspoloženim Kardozom Libertad ima pravo da se nada iznenađenju u narednoj rundi protiv Palmeirasa, koje bi, u slučaju da se dogodi, zaista bilo veliko. Naravno, sve pod pretpostavkom da oba tima prethodno sačuvaju prednost u revanšu za nedelju dana.

Bio je tim iz Asunsiona mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, ali je do vođstva stigao tek u nastavku, praktično "iz svlačionice", posle brda propuštenih prilika u uvodnom delu meča. Doduše, uz dosta sreće. Igrala se 36 sekunda drugog poluvremena kada je 16-godišnji Hulio Ensiso - ušao na poluvremenu u igru - posle lepog driblinga ostao sam na dvadesetak metara od protivničkog gola, a lopta na putu do mreže pogodila defanzivca u bloku i prevarila čuvara mreže.


Desetak minuta kasnije nova promena na semaforu. Pablo Adorno spušta glavom Oskaru Kardozu, koji je sam na drugoj stativi. Međutim, posle višeminutnog većanja, arbitar poništava pogodak i vraća rezultatsku neizvesnost. Ali ne zadugo. Adorno napamet vraća loptu svom golmanu, Kardozo preseca pas, majstorskom varkom baca na zemlju istrčalog Himeneza dos Santosa i posle malo oklevanja zakucava loptu u mrežu.

Odgovorio je Vilsterman ubrzo preko Umberta Osorija iz tek drugog udarca na meču, ali je potom Ismael Benegas zaradio drugi žuti karton i znatno umanjio šanse svom timu da može do pozitivnog rezultata pred revanš. Umesto toga, Adrijan Martinez je u šestom minutu nadoknade – meč produžen za 12 minuta - još jednom povećao prednost Libertada. Na kraju je bolivijski predstavnik dobro prošao, pošto je u nadoknadi strelac trećeg gola pogodio i stativu.


tagovi

Kopa LibertadoresLibertadVilstermanOskar Kardozo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara