Openhajmer OČEKIVANO pokupio zlatne statue: Ovo je obeležilo sinoćnu ceremoniju DODELE OSKARA

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 09:07

"Openhajmer" OČEKIVANO pokupio zlatne statue: Ovo je obeležilo sinoćnu ceremoniju DODELE OSKARA

Detaljan spisak pobednika.

"Oppenheimer" Kristofera Nolana je pobednik 96. izdanja filmske nagrade Oskar 2024, osvojivši ubedljivih sedam zlatnih statua, ali uz nekoliko bitnih nagrada za film "Poor Things".

Biografski film o tvorcu atomske bombe poneo je sa sobom nagrade u kategorijama za najbolji film, režiju, glavnu mušku ulogu (Kilijan Marfi), kao i sporednu mušku ulogu (Robert Dauni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džunior). Iako se očekivalo da će nagradu za najbolju žensku ulogu osvojiti prva nominovana glumica indijanskog porekla Lili Gladston (Killers of the Flower Moon), Oskar je ipak otišao u ruke Emi Stoun za njen fantastičan rad u filmu "Poor Things". Film Martina Skorsesea "Killers of the Flower Moon" iako pored dvocifrenog broja nominacija, nije osvojio ništa.

Oskar 2024. ostaće upamćen i po nagradi za francuski film "Anatomy of fall" za najbolji originalni scenario, kao i nagradi za film "The Zone of interest", koji iako britanski, dobija nagradu za najbolji film van engleskog govornog područija. Čak drugog Oskara u svojoj karijeri osvojila je pevačica Bili Ajliš. Ovog puta je pevala jednu od tema iz filma "Barbi". Prošli put Oskara je dobila za "No time to die", temu iz filma o Džemsu Bondu. Manifestacija nije prošla bez politike. Mnogi glumci su nosili bedž s kojim su simbolično tražili prekid vatre u Gazi. Džonatan Glejzer reditelj filma "The Zone of Interest" se u svom govoru dotakao Palestine, dok na temu rusko – ukrajinskog sukoba smo čuli prilikom primanja nagrade za najbolji dokumentarni film – "20 Days in Mariupol".

Pobednik: Oppenheimer

Pobednik: Kristofer Nolan – Oppenheimer

Pobednica:  Ema Stoun – Poor Things

Pobednik: Kilijan Marfi – Oppenheimer

Pobednica: Davajn Džoj Rendolf – The Holdovers

Pobednik: Robert Dauni Džunior – Opennheimer

Pobednica:  Anatomy of a Fall – Žastin Trije i Artur Harari

Pobednik: American Fiction – Kord Džeferson

Pobednik: The Zone of Interest

Pobednik: The Boy and the Heron

Pobednik: Oppenheimer

Pobednik: Poor Things

Pobednik: The Zone of Interest

Pobednik: Godzilla Minus One

Pobednik: Oppenheimer

Pobednica: What Was I Made For? – Barbie (Bili Ajliš O’Konel, Fineas O’Konel)

Pobednik: 20 Days in Mariupol

Srbija Danas/Preneo: A.R.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodeljeni Oskari: Openhajmer je najbolji film

Izvor: Domino Magazin, 11.Mar.2024

Dodeljeni su Oskari i Openhajmer je najbolji film. Toliko o tome. Ok, možda još ponešto. Film Christophera Nolana imao je najviše nominacija i to čak 13 a osvojieo je i najviše nagrada – sedam. Odmah posle je i film Poor Things Yorgosa Lanthimosa sa 11 nominacija i osvojena četiri Oscara. Bilo...

Nastavak na Domino Magazin...

Skandal na dodeli Oskara: Svi pričaju o potezu Ala Paćina VIDEO

Izvor: B92, 11.Mar.2024

Dodela Oskara 2024. godine prošla je u znaku psa Mesija koji je bio u svakom mogućem kadru i koji je zvezda filma "Anatomija pada", pobedom Džoj Rendolf, Openhajmera i Poor Things...Pre početka ceremonije, Openhajmer je predvodio u nominacijama sa ukupno 13, a zatim "Poor Things" sa 11, "Killer of...

Nastavak na B92...

Mnogo pre Oskara za Openhajmera, Kilijan Marfi je karijeru počeo kod srpskog reditelja

Izvor: Danas, 11.Mar.2024

Dobitnik Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu Kilijan Marfi godinama unazad je jedan od najpopularnijih glumaca današnjici, a ova nagrada stiže kao šlag na tortu.

Nastavak na Danas...

Kilijan Marfi osvojio prvog Oskara, glumačke početke imao u filmu srpskog reditelja

Izvor: Luftika.rs, 11.Mar.2024

Kilijan Marfi je dobio svog prvog Oskara za ulogu Roberta Openahjmera u režiji Kristofera Nolana, koji je takođe dobio Oskara za najbolji film i režiju.. Slavnom Ircu su mnogi predviđali zlatnu statuu za ulogu života kojom je oduševio svet. On se na dodeli zahvalio porodici i ekipi filma, a rekao...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.