Izvor: B92, 29.Maj.2020, 10:31

Najjezivije lice vestern filmova izgubilo bitku sa rakom

Glumac koji je često igrao jezivog momka, kao u Oskarom nagrađenim filmovima "In the heat of the night" i "Unforgiven", umro je od raka. Imao je 77 godina.

Mediji navode da je glumac preminuo 26. maja, i porodica je sada izdala saopštenje za javnost.

Entoni Džejms je imao karijeru u umetnosti koja je trajala pet decenija, fokusirajući se na glumu u ranim godinama, da bi se kasnije preusmerio na pisanje i slikanje.

Džejms se probio u filmsku industriju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao Ralf, namrgođeni zaposleni u dajner restoranu u filmu "The heat of the night" 1967. godine, koji je kasnije osvojio Oskara za najbolji film.

Ovo je Džejmsa zacementiralo u uloge jezivih i neprijatnih likova tokom svoje karijere.

U njegovom poslednjem filmu, vesternu "Unforgiven" u režiji Klinta Istvuda iz 1992. godine, igrao je Skinija, vlasnika bordela. Ovaj film takođe je nagrađen Oskarom u kategoriji za najbolji film.

Džejms se tada povukao iz glume i počeo da se više fokusira na pisanje i umetnost.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.