Nađen mrtav sa iglom u ruci

Izvor: Press, 02.Feb.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađen mrtav sa iglom u ruci

Glumčevo telo je u kupatilu u nedelju ujutro našao njegov lični asistent, prenosi Volstrit žurnal.
Kako je policija saopštila, uzrok smrti tek treba da bude utvrđen.
Međutim, kako se nezvanično saznaje, glumac je verovatno umro od posledica predoziranja drogom, s obzirom na to da je u njegovoj ruci bila zabodena igla.
Hofman se već dugo vremena borio sa zavisnošću od droge, a prošle godine se prijavio i u rehibilitacioni centar kako bi se očistio od heroina.
Glumac je dobitnik nagrade Oskar za glavnu ulogu u filmu "Kapoti" iz 2005. godine gde je tumačio kontroverznog pisca Trumana Kapotija.
Nedavno je na Sandens festivalu promovisao svoje nove filmove "A Most Wanted Man" i "God's Pocket".
Jedan od skorijih filmova u kojima je glumio je i nastavak "Igre gladi" koji je prošle godine bio u bioskopima.
Poznat je i po ulogama u filmovima "Sumnja", "Talentovani gospodin Ripli", "Magnolija", "Veliki Lebovski", "Skoro slavni", "Hladna planina"...
Ostvario je i brojne uloge na televiziji i u pozorištu, a režirao je i nekoliko predstava.
Dobitnik je brojnih nagrada. Iza sebe je ostavio dugogodišnju partnerku kostimografkinju Mimi O Donel i njihovo troje dece.
Vest o glumčevoj smrti iznenadila je i rastužila i njegove kolege glumce.
"Tako šokantne i tužne vesti. Počivaj u miru Filipe. Jedan od najvećih glumaca generacije i sladak, zabavan i skroman čovek", napisao je Riki Džarveiz na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.