Kventin Tarantino otvoreno priznao da ne voli ove filmove

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 21:01

Kventin Tarantino otvoreno priznao da ne voli ove filmove

Kventina Tarantina mnogi smatraju jednim od najboljih reditelja i scenarista današnjice, a uz brojne nominacije, iza sebe ima i dve nagrade Oskar za najbolji scenario, za filmove Django Unchained i Pulp Fiction. Ali reditelj je poznat i po tome što je veliki filmoljubac i ne štedi reči kada su u pitanju filmske kritike.

Iako Tarantino često ne želi da imenuje filmove o kojima priča, portal Indiewire je uspeo da napravi popis svih filmova koje je reditelj kroz godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kritikovao u svojim intervjuima. U nastavku donosimo neke od najpopularnijih filmova koji nisu uspeli da impresioniraju Tarantina.

1. The Matrix Revolutions

Malo ko bi negirao da je "Matrix" jedan od najboljih naučno-fantastičnih filmova u istoriju, ali Tarantina komplikovani nastavci "The Matrix Reloaded" i "The Matrix Revolutions" nisu impresionirali.

"To je bio Damoklov mač koji nam je visio nad glavama. Gledao sam 'Matrix Reloaded' u Chinese Theatreu na dan otvaranja i izašao sam iz bioskopa pjvajući onu Džej Zijevu pesmu. Rekao sam: 'Od*ebi. Zbog ovoga sam se brinuo?'", izjavio je Tarantino za "Vulture" 2015. o bici na blagajnama između "The Matrix Reloadeda" i njegovog filma "Kill Bill Vol. 1".

U intervjuu za "Sky Movies" iz 2009. Tarantino je govorio o svojih 20 omiljenih filmova i ponovo prozvao "The Matrix Reloaded" i "The Matrix Revolutions" jer je zbog njih "Matrix" pao s prethodno visokog drugog mesta na njegovoj listi i završio na 14. poziciji.

"Nekada sam 'Matrix' smatrao službenim brojem dva nakon 'Battle Royalea'. Međutim, moram reći da je to vreme bilo pre nego što su 'Matrix' 2 i 3 izašli i zapravo uništili moju mitologiju. No, iako su mi uništili mitologiju i zapravo pomerili originalni 'Matrix' ka dole na mom spisku, pa jednostavno ne mogu o njemu da razmišljamna isti način kao pre, ipak ga nisu u potpunosti izbrisali", rekao je Tarantino.

2. Marvelov filmski svemir

Tarantino je nedavno optužio Marvel za smrt koncepta filmske zvezde.

"Deo marvelizacije Holivuda je da imate sve te glumce koji su postali slavni igrajući te likove. Ali oni nisu filmske zvezde, zar ne? Kapetan Amerika je zvezda. Ili je Tor zvezda. Mislim, nisam prva osoba koja je to rekla. Mislim da je to rečeno milion puta, ali da, ti likovi iz franšize postaju zvezde", rekao je Tarantino svojevremeno.

Slavni režiser dodao je i da ne voli Marvelove filmove i da mu smeta što su to praktično jedini filmovi koji se snimaju danas u Holivudu.

"Voleo sam njihove stripove kao dečak. Danas imam 60 godina. Ne uzbuđuje me to", rekao je Tarantino.

3. Igre gladi

Poznato je da Tarantino voli distopijski triler Kinjija Fukasakua "Battle Royale" i da ga je više puta uvrstio među svoje omiljene filmove svih vremena. Zato ne čudi što se režiser naljutio na sličnu američku franšizu "The Hunger Games".

"Veliki sam obožavalac japanskog filma 'Battle Royale', na kojem se zasniva 'The Hunger Games'. Pa, 'The Hunger Games' ga je zapravo pokrao. Bilo bi sjajno režirati 'Battle Royale'", objasnio je Tarantino u emisiji "Jimmy Kimmel Live!" prošle godine.

4. Šifra U.N.C.L.E

5. Smisao života Montija Pajtona

6. Sever-Severozapad

7. Paklena pomorandža

8. Indijana Džons i poslednji krstaški pohod

9. Vrtoglavica

10. Tajkun iz Rašmora

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.