Kinoteka otvara Malu salu

Izvor: SEEcult.org, 29.Nov.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinoteka otvara Malu salu

Jugoslovenska kinoteka otvara u novoj zgradi u Uzun Mirkovoj i Malu salu, u kojoj će prikazivati vrhunske filmove iz celog sveta, objedinjene programskim konceptom “Arthouse”.

Otvaranje nove sale obeležiće 4. decembra premijera filma “Kauboji” - hrvatskog kandidata za Oskara i pobednika Pule, uz prisustvo autorske ekipe. Film će biti prikazan u Svečanoj sali Kinoteke, a redovan program “Arthouse” počeće u Maloj sali 5. decembra.

Projekciona dvorana >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << sa 38 sedišta opremljena je najsavremenijom tehnologijom za istinsko uživanje ljubitelja filma, istakla je Kinoteka.

Dnevno će na programu biti dva filma, u terminima od 18.30 i 21 sat.

Do maja 2015. godine, kako je najavila Kinoteka, biće prikazano preko 60 novih filmova sa svih kontinenata, a ogromnu većinu tih ostvarenja beogradska publika će videti premijerno.

Jugoslovenska kinoteka realizuje program Arthouse u saradnji sa distributerskom kućom Visionary Thinking.

Sajt Jugoslovenske kinoteke je kinoteka.org.rs, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org

(SEEcult.org)
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Kinoteka otvara i Malu salu

Izvor: Blic, 29.Nov.2014

Jugoslovenska kinoteka otvara u novoj zgradi u Uzun Mirkovoj i Malu salu, u kojoj će prikazivati vrhunske filmove iz celog sveta, objedinjene programskim konceptom “Arthouse”...Otvaranje nove sale obeležiće 4. decembra premijera filma “Kauboji” - hrvatskog kandidata za Oskara i pobednika Pule,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.