• Search form

29.11.2014 | 14:09

Kinoteka otvara Malu salu

Kinoteka otvara Malu salu

Jugoslovenska kinoteka otvara u novoj zgradi u Uzun Mirkovoj i Malu salu, u kojoj će prikazivati vrhunske filmove iz celog sveta, objedinjene programskim konceptom “Arthouse”.

Otvaranje nove sale obeležiće 4. decembra premijera filma “Kauboji” - hrvatskog kandidata za Oskara i pobednika Pule, uz prisustvo autorske ekipe. Film će biti prikazan u Svečanoj sali Kinoteke, a redovan program “Arthouse” počeće u Maloj sali 5. decembra.

Projekciona dvorana sa 38 sedišta opremljena je najsavremenijom tehnologijom za istinsko uživanje ljubitelja filma, istakla je Kinoteka.

Dnevno će na programu biti dva filma, u terminima od 18.30 i 21 sat.

Do maja 2015. godine, kako je najavila Kinoteka, biće prikazano preko 60 novih filmova sa svih kontinenata, a ogromnu većinu tih ostvarenja beogradska publika će videti premijerno.

Jugoslovenska kinoteka realizuje program "Arthouse" u saradnji sa distributerskom kućom Visionary Thinking.

Jugoslovenska kinoteka započela je u februaru 2014. godine redovne projekcije filmova u novoj zgradi u Uzun Mirkovoj, za koju je dobila sve neophodne dozvole nakon višegodišnje borbe za to zdanje i potonje rekonstrukcije. Ujedno, nastavljen je prema dosadašnjem konceptu i program u Muzeju Kinoteke u Kosovskoj.

Zdanje u Uzun Mirkovoj svojevremeno je dodeljeno Kinoteci, pa potom oduzeto u nameri pretvaranja u tržni centar, a onda konačno vraćeno sudskim putem.

Sajt Jugoslovenske kinoteke je kinoteka.org.rs, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav