Filmovi godine kao omiljene kafe – koji je vaš favorit?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 15.Jan.2024, 17:45

Filmovi godine kao omiljene kafe – koji je vaš favorit?

Ako je i vama omiljeni deo godine sezona nagrada, verujemo da ste već pogledali dobar deo filmova koji se takmiče na velikim holivudskim dodelama nagrada. Počelo je sa Zlatnim globusima, a veliko finale biće dodela Oskara početkom marta. Do tada imamo vremena da pogledamo sve favorite, a već je jasno da će borba za statue u Holivudu biti uzbudljiva. Kako biste maksimalno uživali u kasnonoćnim prenosima i sjajnim izdanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na crvenom tepihu, tu su Nespresso Vertuo recepti za vrhunske kafe koje možete da pripremite kod kuće. Pritom, svaki film ima „svoju“ kafu koju možete naručiti online ili u dva zagrebačka Nespresso Boutiquea, u Ilici ili Arena centru.

Koji je vaš holivudski favorit za kojeg ćete navijati sa kauča?

Feministička bajka Grete Gerwig vratila nas je u detinjstvo prošlog leta i podsetila zašto volimo roze boju, ali i Rajana Goslinga. Zamišljamo Barbie kako uživa u slatkoj aromi vanile sa jedinstvenim dodatkom lavande u ovoj savršeno penastoj Nespresso bajci.

Kafa: Sweet Vanilla & Lavender Latte

Potrebno:

200 ml mleka

1 grančica lavande

10 ml sirupa od lavande

1 kapsula Vertuo Sweet Vanilla

Način pripreme: U Aeroccino sipajte 200 ml mleka i napravite penu. Dodajte 10 ml sirupa od lavande u čašu i pripremite kafu sa kapsulom Vertuo Sweet Vanilla. Preko kafe dodajte penasto mleko i ukrasite grančicom lavande.

Jedan od favorita svakako je blokbaster Christophera Nolana, koji nam je približio mračni svet naučnika koji je svetu dao atomsku bombu. Njegova unutrašnja podeljenost ogleda se u našem izboru kafe, koja spaja naizgled nespojivo.

Kafa: Ristretto Classico Thyme Darc Choco Macchiato

Potrebno:

1 kapsula Vertuo Ristretto Classico

20 ml mlečne pene

2 kocke crne čokolade

1 g sveže majčine dušice

Način pripreme: Sipajte 100 ml mleka direktno u Nespresso Aeroccino 4 uređaj. Zatvorite poklopac i pritisnite dugme da pripremite toplu mlečnu penu.

Pripremite kafu sa Ristretto Classico (25ml) u Espresso Vertuo šoljici.

Prelijte mlečnu penu preko kafe. Ukrasite svežim listićima majčine dušice. Narendajte malo tamne Nespresso čokolade na vrh.

Kao što ne možemo da odolimo saradnji Martina Skorsezea, Leonarda Di Kaprija i Roberta De Nira, teško ćemo se odupreti receptima za kafu sa cimetom. Idealno za hladne zimske dane.

Kafa: Cinnamon Brown Sugar Cortado

Potrebno:

1 kašičica smeđeg šećera

1 kapsula Vertuo Double Espresso

60 ml toplog mleka

Mleveni cimet

Način pripreme: Stavite šećer i cimet na dno View Lungo šoljice. Zagrejte 60 ml mleka. Pripremite kafu direktno u šoljici sa šećerom i cimetom. Prelijte zagrejanim mlekom i odmah poslužite.

Bredli Kuper u glavnoj ulozi? Naravno da smo za, pogotovo ako je u pitanju romantična biografska drama zasnovana na životu legendarnog dirigenta Leonarda Bernštajna. Kuper je i režirao ovaj film, a mi ga gledamo u pravom američkom duhu – Nespresso sa sojinim mlekom.

Kafa: Roasted Hazelnut & Coconut Flake Soy Latte

Potrebno:

200 ml sojinog mleka ili sojinog napitka

1 g kokosovih listića

1 kapsula Vertuo Roasted Hazelnut

Način pripreme: U Aeroccino sipajte 200 ml sojinog mleka i napravite penu. U velikoj čaši pripremite kafu sa Vertuo Roasted Hazelnut kapsulom. Prelijte penastim mlekom i pospite kokosovim listićima.

Spektakl Ridleyja Scotta vredi pogledati u bioskopima, a Joaquin Phoenix je već dobio pohvale za svoj portret francuskog generala i cara. Intenzivna i neobična, baš kao naša Nespresso kafa po izboru.

Kafa: Ristretto Intenso Hazelnut Lemon Affogato

Potrebno:

1 kapsula Vertuo Ristretto Intenso

1 kuglica sladoleda od lešnika 60 gr

5 g rendane sveže limunove kore

4 g sirovih lešnika

Način pripreme: U šolju stavite kuglicu sladoleda od lešnika. Pripremite kafu sa kapsulom Ristretto Intenso (25ml) preko sladoleda. Preko kafe narendajte koricu svežeg limuna. Odozgo pospite mlevene sirove lešnike.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.