Film Parazit pogurao biznis u piceriji u Seulu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Feb.2020, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Parazit pogurao biznis u piceriji u Seulu

Reč je o piceriji „Sky Pizza“ u koju turisti sada svraćaju mnogo češće i slikaju se sa „kutijama“ u kojima se nose pice, a koje su im posebno interesantne, jer su članovi porodice Kim na početku filma zarađivali novac tako što su savijali karton i pravili kutije.

Iako se oni u filmu muče i pokazatelj su surovog kapitalizma koji vlada u današnjem društvu, baš ovaj „očajnički posao“ je piceriji prikazanoj u Parazitu, doneo duplo veći promet. I ne samo njima, odjednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << je usledila pomama i za korejskim instant nudlama, kao i za ostalim proizvodima iz supermarketa.

Eom Hangil, vlasnica picerije, rekla je za ABC News da posao „cveta kao lud“. Novinari kažu da je vlasnica picerije govorila šapatom, jer je u poslednja dva dana bila intervjuisana oko 30 puta.

Inače, ova picerija ranije uopšte nije bila mnogo popularna, što je takođe simbolično, jer je možda režiser Bon Džun-Ho upravo zato i odabrao, kao odgovor na monopolistički kapital.

Došao sam da probam picu, ali i da osetim atmosferu iz filma. Međutim, moram da čekam satima, jer je mesto toliko posećeno da im je ponestalo testa za picu„, kaže jedan od turista.

Popularnost nije zaobišla ni supermarket “Pig Rice” ispred kojeg sin iz porodice Kim pije piće sa svojim drugom, i smišlja način kako da “upadne” u Park vilu. On je, naime, došao sa idejom da, po preporuci druga, kćerki bogataša drži časove engleskog.

Nakon filma, zavladala je pomama i za takozvanim jelom ramdon, a reč je o nudlama koje mama Kim sprema za ukućane porodice Park. Zanimljivo je da su domaćice masovno počele da spremaju ovo jelo kod kuće, a njihovi recepti i fotografije postali su viralni za tren oka.

U firmi „Nongshim“, koja proizvodi dve vrste nudla, kažu da im je prodaja zbog filma skočila za 60 odsto i to u periodu koji obuhvata nekoliko nedelja pre i nekoliko dana posle dodele Oskara.

Izvor: bankar.me
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.