Film „Nema zemlje za starce“ od danas u bioskopima

Izvor: Blic, 06.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film „Nema zemlje za starce“ od danas u bioskopima

Film „Nema zemlje za starce" braće Koen, koji je nedavno ubedljivo trijumfovao na dodeli „Oskara" (najbolji film, najbolja režija, najbolji adaptirani scenario i najbolja muška sporedna uloga), od danas će biti na redovnom bioskopskom repertoaru.



Ovaj krimi-triler snimljen je prema istoimenom romanu kultnog američkog pisca Kormaka Makartija, a priča prati jednog običnog momka (Džoš Brolin kao Luelin Mos), koji slučajno otkriva veliku količinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << droge i novca, zbog čega u potragu za njim kreće manijakalni plaćeni ubica (Anton Šigar, uloga koja je Havijeru Bardemu donela „Oskara"). Osim njih dvojice, tu je i šerif Ed Tom Bel (Tomi Li Džouns), koji neuspešno pokušava da im obojici uđe u trag. Radnja filma se odvija početkom osamdesetih godina u pustinjskom ambijentu Zapadnog Teksasa, a kritika je film ocenila kao dosad najmračnije delo Džoela i Itana Koena, poznatih po komedijama („Hadsakerov čovek", „Barton Fink", „Podizanje Arizone", „Veliki Lebovski"...), ali i nekim malo mračnijim ranijim filmovima („Fargo", „Milerovo raskršće"). Film će biti prikazivan u biskopu „Star cinema" („Delta siti") i u Domu sindikata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.