Dodeljene Zlatne maline

Izvor: B92, 24.Feb.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene Zlatne maline

Lindzi Lohan i Edi Marfi proglašeni su za najgore glumce 2007. godine na dodeli nagrada "Zlatna malina”, koje se dodeljuju dan pre Oskara.

Pobednicima ovih priznanja uručuje se trofej u obliku maline obojen sprejem zlatne boje, čija je vrednost 4.89 dolara.

Marfi je nominovan u četiri glumačke kategorije za svoju komediju "Norbit”, a "Zlatne maline” je osvojio u tri kategorije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Znam ko me je ubio" imao je 9 nominacija, među kojima i za najgori film. Film je odneo 8 "Zlatnih malina”, a Lindzi Lohan je osvojila čak dve "Zlatne maline” u istoj kategoriji kao najgoru glumica u glavnoj ulozi.

Ovim rezultatom oboren je rekord koji su držali filmovi "Šougerls” Pola Verhovena i "Battlefield Earth” Rodžera Kristijana sa po 7 osvojenih "Zlatnih malina”.

U filmu "Znam ko me je ubio” Lindzi Lohan igra dve uloge – devojku iz provincije koju kidnapuje psihopata, i njen alter ego striptizetu kojoj nedostaju delovi tela. Film je od prikazivanja u bioskopima širom sveta zaradio samo 9 miliona dolara.

U "Norbitu” Edi Marfi igra tri uloge – glavnog junaka Norbita, njegovu gojaznu ženu i Kineza. Uprkos lošim ocenama koje su mu dali kritičari, film je zaradio 158 miliona dolara od prikazivanja u bioskopima.

Među filmovima nominovanim za nagrade "Zlatna malina” ove godine bili su i "Čak i Leri Brak po meri”, "Bratz – šminkerke” i "Tatin dečji kamp”.

Najgori film: "Znam ko me je ubio"

Najgori glumac: Edi Marfi

Najgora glumica (podeljena nagrada): Lindzi Lohan kao bliznakinje Obri i Dakota u filmu "Znam ko me je ubio”

Najgora glumica u sporednoj ulozi: Edi Marfi u "Norbitu"

Najbolji glumac u sporednoj ulozi: Edi Marfi u "Norbitu"

Najgori filmski par: Lindzi Lohan i Lindzi Lohan u filmu "Znam ko me je ubio”

Najgori rimejk ili krađa: "Znam ko me je ubio” zasnovan na nekoliko filmova

Najgori uvod ili nastavak: "Tatin dečji kamp”

Najgori reditelj: Kris Siverston za "Znam ko me je ubio”

Najgori scenario: Džefri Hamond za "Znam ko me je ubio”

Najgori izgovor za snimanje horor filma: "Znam ko me je ubio”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.