Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 23:57

Dabove se smilovao, jedan od blizanaca Romero udara na Kordobu

Liga kup Argentine: Anhel prvi put u sezoni predvodi od starta napad San Lorenca. Oskar i dalje na klupi. I dalje van stroja Koloćini i Roha. Kolumbijac Gordiljo stigao tek pre dva dana iz Tolime. Gosti iz Santijaga del Estera pobedili pre nešto manje od godinu i po u Buenos Ajresu

Kada su u pitanju argentinski klubovi uvek su u prvom planu velikani iz Buenos Ajresa, Boka Juniors i River Plejt, dok je najtrofejnija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ekipa Južne Amerike Independijente decenijama u padu. S vremena na vreme zasijaju Rasing, Velez i Estudijantes, a u drugom izdanju Liga kupa Gaučosa dosta se očekuje od San Lorenca. Za ovaj tim navija Horhe Mario Bergoljo, sada svetovno papa Francisko, vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve.

San Lorenco je debitovao pobedom ove sezone. Na startu je pao Arsenal Sarandi, ali prošle nedelje tim iz Buenos Ajresa je poražen u Santa Feu od Kolona (0:2). Ove godine San Lorenco je dobio novog trenera. Kormilo je preuzeo Dijego Dabove. Već u početku svog mandata je uveo gvozdenu disciplinu u ekipi. Nije tolerisao nadmeno ponašanje zvezda, pre svega paragvajskih blizanaca Anhela i Oskara Romera. Oni su prva dva kola počeli meč s klupe za rezerve. Dobijali su šansu u finišu, ali se očekuju da noćas (01.30) protiv Sentral Kordobe u trećem kolu Lige kupa Argentine na stadionu Pedro Bidehain u prestoničkom kvartu Almagro šansu dobije Anhel Romero, dok će Oskar i dalje da bude na klupi za rezerve.

San Lorenco je u novu sezonu ušao jači. Vezista Karlos Insauralde se vratio u tim posle godinu dana u Ekvadoru nastupajući za Universidad Katoliku, a vratio se i Hose Antonio Deveči iz Audaks Italijana. Od iskusnijih igrača u ekipu je stigao Dijego Luis Bragijeri. Sastav je napustio legendarni as Injasio Pjati, kao i Santjago Vergini, nekadašnji igrač Verone, Sanderlenda, Hetafea, Boke Juniors i Burse i prešao u Atletiko iz Tukumana. Trener Dabove na raspolaganju ima i dobro poznata imena poput Dijega Rodrigeza, Ramona Arijasa, Fabrisija Koloćinija, Đina Perucija, Gabrijela Rohasa, Franka Di Santa...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Dabove je odlučio da malo promeša karte u napadu. U startnih 11 igraće i Franko Trojanski, koji će uz Anhela Romera i Lukasa Melana da čini trio zadužen za golove. Fabrisio Koloćini je i dalje povređen, a van tima je i Gabrijel Rohas. Njegov mesto zauzeće Andres Herera. San Lorenco je u petak doveo Kolumbijca Žejsona Gordilja iz Tolime, ali on neće još biti u sastavu. Očekuje se da iskusni vezista šansu dobije naredne nedelje.

"Veoma sam motivisan i srećan što sam stigao u San Lorenco. Želim ovde da ostavim dubok trag. Znam šta klub predstavlja, kakve ima navijače“, rekao je 28-godišnji Gordiljo.

Sentral Koroba takođe ima tri boda iz prva dva kola. Prošle nedelje je pobeđen Atletiko Tukuman u gostima sa 2:1. Igraće isti tim kao i pre sedam dana. Ekipa iz Santijaga del Estera i dalje ne može da računa na Ismaila Kileza i zaraženog od virusa korona, Gustava Betinija.

Ova dva tima su se sastala samo tri puta u istoriji. Poslednji put su igrali 5. oktobra 2019. godine, kada je Sentral Kordoba pobedio u Buenos Ajresu sa 4:1.

LIGA KUP ARGENTINE, 3. KOLO

Petak

Defensa i Hustisija - Patronato 1:0 (0:0)

/Romero 75/

Aldosivi - Arsenal Sarandi 3:0 (0:0)

/Inigez 47, Andrada 88, 90+2/

Subota

Argentinos Juniors - Velez Sarsfild 0:2 (0:0)

/Hanson 53, Almada 84/

Banfild – Kolon u toku

Taljeres – Njuels Old Bojs u toku

23.30: (2,40) Independijente (3,00) Himnasija La Plata (3,05)

Nedelja

01.30: (1,95) San Lorenco (3,25) Sentral Kordoba (3,80)

21.10: (7,70) Platense (4,40) River Plejt (1,38)

23.20: (2,45) Estudijantes (3,00) Rasing (2,95)

Ponedeljak

01.30: (1,43) Boka Juniors (4,10) Sarmijento (7,25)

23.15: (3,20) Union Santa Fe (3,20) Lanus (2,20)

Utotak

01.30: (2.50) Rosario (3,15) Godoj Kruz (2,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.