Izvor: Politika, 01.Feb.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Američki snajperista” i dalje prvi

Film „Američki snajperista” sa zaradom od 31 milion dolara za vikend ostao je na prvom mestu po prodatim kartama na bioskopskim blagajnama. Filmsko ostvarenje Klinta Istvuda nominovano za Oskara u glavnoj ulozi ima Bredlija Kupera. Ovim rezulatotm film je postavio rekord kada je u pitanju prikazivanje filmova za vikend u kom se igraju završne utakmice Superboula, koji preko tv prijemnika prati preko sto miliona Amerikanaca. Ovo je ujedno i ratni film sa najbržim rastom zarade na blagajnama >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u SAD i Kanadi.

Na drugom mestu je „Meda Pedington“ koji je zaradio dosta manje – 8,5 miliona dolara. Ekranizaciju kultne engleske serije slikovnica za decu predškolskog uzrasta, čiji je glavni lik meda koji više od pet decenija oduševljava decu širom sveta ipak je uspeo da, za dlaku, pretekne niskobudžetni tinejdžerski film „Project Almanac”.

Na četvrtom mestu je porodična drama o borbi za starateljstvo – „Crno ili belo“ sa zaradom od 6,5 miliona dolara. Glavne uloge u filmu poverenu su Kevinu Kostneru i Oktaviji Spenser.

Film „Dečko iz komšiluka“ sa Dženifer Lopez i Rajanom Guzmanom našao se na petom mestu sa 6,1 milion. Uključujući prošli vikend kada je premijerno prikazan, film je zaradio 25 miliona dolara.

L. K.

objavljeno: 01.02.2015.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Novi rekord za "Snajperistu"

Izvor: B92, 02.Feb.2015, 19:22

Film "Snajperista" zadržao se treću nedelju za redom na prvom mestu američkog boks ofisa...Film je dosad zaradio 248 miliona dolara, čime je gotovo izjednačio zaradu najuspešnijeg Istvudovog filma, "Gran Torino", koji je 2008. inkasirao 270 miliona dolara u svetu...Uprkos brojnim kontroverzama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.