Kultura

Ponedeljak, 02.02.2015.

17:59

Novi rekord za "Snajperistu"

Film "Snajperista" zadržao se treću nedelju za redom na prvom mestu američkog boks ofisa. Sa zaradom od blizu 32 miliona dolara, ratna drama u režiji Klinta Istvuda oborila je rekord najuspešnijeg naslova u vikendu u kom se održava Super Boul, finale američkog fudbala.

Izvor: Tanjug

Default images
Beta / AP Photo/Warner Bros. Pictures, Keith Bernstein

Film je dosad zaradio 248 miliona dolara, čime je gotovo izjednačio zaradu najuspešnijeg Istvudovog filma, "Gran Torino", koji je 2008. inkasirao 270 miliona dolara u svetu.

Uprkos brojnim kontroverzama koji prate njegov najnoviji film, 84-godišnji reditelj može da bude zadovoljan, jer je još jednom pogodio "žicu". "Snajperista" je adaptacija autobiografske knjige Krisa Kajla, elitnog strelca američkih foka koji je služio vojsku tokom rata u Iraku.

Kajl, kog u filmu glumi Bredli Kuper, važi za najboljeg strelac u američkoj vojnoj istoriji. Poznat pod nadimkom "Legenda", navodno je ubio 160 ljudi. Film prati i njegov povratak u zemlju i posledice rata na njegovu psihu i porodični život.

"Snajperista" je nominovan za ovogodišnje Oskare u šest kategorija, među kojima za najbolji film i najboljeg glumca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: