Vučić: SAD uveravaju da nisu znale da su u kampu srpski državljani

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Feb.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: SAD uveravaju da nisu znale da su u kampu srpski državljani

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je imao više razgovora sa američkim zvaničnicima i sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skatom o nastradalim srpskim građanima u Libiji. Vučić je za RTS rekao da je Srbija je dobila uveravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan.

"Mi smo više puta uz pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << CIA i njihove saradnje sa FBI otkrivali lokacije gde su se u Libiji nalazili naši ljudi. Međutim, izgleda da su oni u poslednjem trenutku promenili mesto gde su ih držali. Nekoliko kilometara je u pitanju i to je ono u šta nas uveravaju američki zvaničnici", rekao je Vučić u Londonu, gde boravi na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj EBRD.

Službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.

Stanković i Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Amerikanci me uveravaju da nisu znali da su Srbi u bombardovanom logoru

Izvor: Večernje novosti, 21.Feb.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je, u više razgovora sa američkim ambasadorom u Beogradu Kajlom Skatom i američkim zvaničnicima, dobio uveravanja da Amerikanci nikako nisu mogli da znaju da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u Libiji.Mi smo...

Nastavak na Večernje novosti...

Amerika uvjerava da nije znala da su srpski državljani bili u kampu

Izvor: Cafe.ba, 21.Feb.2016

- Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija dobila uvjeravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje držžavljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u gradu Sabrata u Libiji.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.