Vučić: Amerikanci me uveravaju da nisu znali da su Srbi u bombardovanom logoru

Izvor: Večernje novosti, 21.Feb.2016, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Amerikanci me uveravaju da nisu znali da su Srbi u bombardovanom logoru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je, u više razgovora sa američkim ambasadorom u Beogradu Kajlom Skatom i američkim zvaničnicima, dobio uveravanja da Amerikanci nikako nisu mogli da znaju da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u Libiji.Mi smo više puta, uz pomoć CIA i njihove saradnje sa FBI, otkrivali lokacije gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su se u Libiji nalazili naši ljudi. Izgleda, međutim, da su oni u poslednjem trenutku promenili mesto gde su ih držali. Nekoliko kilometara je u pitanju i to je ono u šta nas uveravaju američki zvaničnici, rekao je Vučić u Londonu za Radio televiziju Srbije.On je istakao da je sve što se sazna dobro da se sazna i dodao da mu je teško da učestvuje "u raznim sumanutim, bolesnim teorijama zavere".Posebno zato što vidite da ljudima koji u tome učestvuju nije ni žao, ni krivo, ni teško zbog smrti ovih ljudi, već im to služi za njihova privatna partijska i politička potkusurivanja. To užasno loše govori baš o tim ljudima, a ne o svemu što se dogodilo, kazao je Vučić.Službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.Stanković i Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Amerikanci nisu znali za dvoje Srba na mestu bombardovanja

Izvor: Beta, 21.Feb.2016

Srbija je dobila uveravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u Libiji, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.Vučić je u Londonu za RTS rekao da je Srbija uz pomoć američke agencije CIA i njene saradnje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.