VAKCINA BRIŠE SVA PRAVILA! Zaplenjeno više stotina doza lažnih cepiva protiv korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 08:36

VAKCINA BRIŠE SVA PRAVILA! Zaplenjeno više stotina doza lažnih cepiva protiv korona virusa

Policija je uhapsila trojicu državljana Kine i jednog državljanina Zambije, navodi se na sajtu Interpola

Vlasti u Južnoafričkoj Republici zaplenile su više stotina bočica sa lažnim vakcinama protiv korona virusa nakon globalnog upozorenja koje je uputio Interpol o tome da su vakcine postale primarna meta kriminalnih organizacija.

U jednom skladištu u Germistonu, nedaleko od Johanesburga pronađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 400 ampula sa lažnim vakcinama, a policija je uhapsila trojicu državljana Kine i jednog državljanina Zambije, navodi se na sajtu Interpola.

Kineska policija je ranije uspešno identifikovala kriminalnu mrežu koja je prodavala lažne vakcine, upala u pogon za pakovanje, uhapsila oko 80 osumnjičenih i zaplenila više od tri hiljade doza lažne vakcine, prenosi Tanjug.

U istrazi je učestvovalo odeljenje Interpola za nedozvoljene proizvode i globalno zdravlje, navodi se u saopštenju i dodaje da su dostupne fotografije originalne vakcine i objašnjeni legalni metodi distribucije koje primenjuju farmaceutske kompanije kako bi se lakše identifikovale lažne vakcine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.