Srednjoškolac hakovao mejl direktora CIA

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoškolac hakovao mejl direktora CIA

Mladi američki haker navodno je uspeo da provali u privatni mejl nalog direktora CIA Džona Brenana, a američke vlasti trenutno ispituju te informacije.

Haker je tabloidu "Njujork post" rekao da je Brenanovom nalogu pronašao poruke koje su prosleđene sa njegovog poslovnog mejla i koje sadrže dokumenta CIA.

Anonimni tinejdžer, koji za sebe kaže da je i dalje u srednjoj školi, naveo je i da je među >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << fajlovima pronašao Brenanovu dokumentaciju za prijavu za najviši nivo sigurnosnih provera u Agenciji.

Iz CIA su potvrdili da je istraga u toku, ali nisu precizirali da li je zaista došlo do Brenanovog naloga i da li su zaista hakerskom napadu bile izložene Brenanova lista kontakata, spisak telefonskih poziva i druga dokumenta prvog coveka američke obaveštajne agencije. "Mi smo svesni izveštaja koje su se pojavile na društvenim mrežama i prosledili smo predmet nadležnim organima", navodi se u saopštenju CIA.

Anonimni tinejdžer, koji je nalog otvorio pod imenom "cracka", opisan je u američkom dnevniku Njujork post kao "nadobudni srednjoškolac koji je bio ljut zbog američke spoljne politike". Britanski miror navodi da njegov tviter nalog sadrži linkove na fajlove za koje tvrdi da su Brenanova lista kontakata, spisak telefonskih poziva i druga dokumenta.

Na istom tviter nalogu se nalazi i lista imena, uključujući navodno i Džona Brenana, zajedno sa telefonskim brojevima, i-mejl adresama i brojevima socijalnog osiguranja. Haker tvrdi i da je "upao" u lični mejl nalog americkog sekretara za unutrašnju bezbednost Džej Džonson.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ovako je tinejdžer hakovao privatni e-mail direktora CIA

Izvor: B92, 20.Okt.2015

Haker koji tvrdi da je uspeo da upadne na privatni e-mail nalog direktora CIA, Džona Brenana, izjavio je da je to uspeo tako što se pretvarao da je radnik kompanije „Verizon“...Koristeći informacije poput četiri cifre Brenanove bankovne kartice, haker i njegovi saradnici su uspeli da ponište...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.