Srednjoškolac hakovao privatni mejl direktora CIA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2015, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoškolac hakovao privatni mejl direktora CIA

Privatne i-mejl naloge direktora CIA Džona Brenana hakovao je jedan srednjoškolac i američke vlasti istražuju navode da je tinejdžer ušao u listu kontakata, spisak telefonskih poziva i druga dokumenta prvog coveka američke obaveštajne agencije.

Iz CIA su potvrdili da je istraga u toku, ali nisu precizirali da li je došlo do hakovanja ličnog Brenanovog i-mejla naloga, preneo je britanski Miror.

"Mi smo svesni izveštaja koje su se pojavile na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mrežama i prosledili smo predmet nadležnim organima", navodi se u saopštenju CIA.

Anonimni tinejdžer, koji je nalog otvorio pod imenom "cracka", opisan je u američkom dnevniku Njujork post kao "nadobudni srednjoškolac koji je bio ljut zbog američke spoljne politike".

Miror navodi da njegov tviter nalog sadrži linkove na fajlove za koje tvrdi da su Brenanova lista kontakata, spisak telefonskih poziva i druga dokumenta.

Na istom tviter nalogu se nalazi i lista imena, uključujući navodno i Džona Brenana, zajedno sa telefonskim brojevima, i-mejl adresama i brojevima socijalnog osiguranja.

Haker tvrdi i da je "upao" u lični mejl nalog americkog sekretara za unutrašnju bezbednost Džej Džonson.

Raša tudej prenosi da FBI i američka tajna služba istražuju slučaj, dok je jedan američki zvaničnik rekao za televiziju CNN da nijedna poverljiva informacija, izgleda, nije procurila u javnost.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srednjoškolac hakovao mejl direktora CIA?

Izvor: B92, 20.Okt.2015

Mladi američki haker navodno je uspeo da provali u privatni mejl nalog direktora CIA Džona Brenana, a američke vlasti trenutno ispituju te informacije...Haker je tabloidu "Njujork post" rekao da je Brenanovom nalogu pronašao poruke koje su prosleđene sa njegovog poslovnog mejla i koje sadrže dokumenta...

Nastavak na B92...

Srednjoškolac hakovao privatni imejl direktora CIA

Izvor: Studio B, 20.Okt.2015

Privatne imejl naloge direktora CIA, Džona Brenana, hakovao je jedan srednjoškolac i američke vlasti navode da je on ušao u listu kontakata, spisak telefonskih poziva i druga dokumenta prvog čoveka CIA-e, javlja „Miror"...Iz CIA su potvrdili da je istraga u toku, ali nisu precizirali da li je...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.