Srednjoškolac hakovao privatni i-mejl nalog direktora CIA!

Tanjug

20. 10. 2015. u 14:54

Anonimni tinejdžer, koji je nalog otvorio pod imenom "cracka" ušao u listu kontakata, spisak telefonskih poziva i druga dokumenta prvog čoveka američke obaveštajne agencije

Средњошколац хаковао приватни и-мејл налог директора ЦИА!
VAŠINGTON - Privatne i-mejl naloge direktora CIA Džona Brenana hakovao je jedan srednjoškolac i američke vlasti istražuju navode da je tinejdžer ušao u listu kontakata, spisak telefonskih poziva i druga dokumenta prvog čoveka američke obaveštajne agencije.

Iz CIA su potvrdili da je istraga u toku, ali nisu precizirali da li je došlo do hakovanja ličnog Brenanovog i-mejla naloga, preneo je britanski Miror.

"Mi smo svesni izveštaja koje su se pojavile na društvenim mrežama i prosledili smo predmet nadležnim organima", navodi se u saopštenju CIA.

Anonimni tinejdžer, koji je nalog otvorio pod imenom "cracka", opisan je u američkom dnevniku Njujork post kao "nadobudni srednjoškolac koji je bio ljut zbog američke spoljne politike".

Miror navodi da njegov tviter nalog sadrži linkove na fajlove za koje tvrdi da su Brenanova lista kontakata, spisak telefonskih poziva i druga dokumenta.

Na istom tviter nalogu se nalazi i lista imena, uključujući navodno i Džona Brenana, zajedno sa telefonskim brojevima, i-mejl adresama i brojevima socijalnog osiguranja.

Haker tvrdi i da je "upao" u lični mejl nalog americkog sekretara za unutrašnju bezbednost Džej Džonson.

Raša tudej prenosi da FBI i američka tajna služba istražuju slučaj, dok je jedan američki zvaničnik rekao za televiziju CNN da nijedna poverljiva informacija, izgleda, nije procurila u javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ja

20.10.2015. 15:37

A taj srednjoškola zove se Žut-ko-li-mun ima 100 braće blizanaca i živi u NR Kini.

Nosonja

20.10.2015. 17:19

@ja - Da dodam, krekuje sa nekog kompjutera na kojem on nije ničim kompromitovan i ne krekuje sa svog internet priključka, samo za te "poslove" koristi, nego recimo ukrade internet preko WI FI-a negde u gradu iz nekog susednog oblakodera od neke komšinice :). Pa neka oni onda nađu ko je :) kad odu kod komšinice na kojoj je prijavljen internet uzeće od nje i tražiti fizičke tragove pošto ih nema jer ona nije "Njuškala" onda gube nit. Kompjuter mora biti "Sterilan" od društvenih mreža i ličnih podataka.