ŠABAČKA ČIVIJADA Lečić na čelu države posvećene humoru

Izvor: Blic, 18.Sep.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠABAČKA ČIVIJADA Lečić na čelu države posvećene humoru

Čuvena šabačka Čivijada, 49. belosvetski vašar humora i satire, završena je posle četiri dana. U fotelju predsednika Čivijaške republike seo je glumac Branislav Lečić.

Šabačka Čivijada počela je u četvrtak čivijaškim časom u osnovnim školama, nastavljena je otvaranjem izložbe, te podizanjem karnevalske zastave ispred Gradske uprave.

Sledile su izložbe karikatura, proglašenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pobednika za najbolji aforizam, satiričnu priču i karikaturu i karneval kućnih ljubimaca... Proglašene su i princeza i kraljica Čivijaškog karnevala, a tokom Šampitijade mališani su se takmičili u brzom jedenju ove poslastice.

Drugi dan Čivijade počeo je Čivijaškim "krčkanjem" ili takmičenjem u spremanju kotlića.

"Strašne" životinje prošetale su se gradom tokom Dečjeg karnevala i razveselile okupljene. Dan se završio izložbom i koncertima.

Na 10. međunarodni čivijaški karneval i proglašenje novog predsednika Čivijaške republike čivijaši su najviše čekali. Šabac je ličio na Rio zahvaljujući učešću 33 karnevalske grupe iz 10 zemalja. Izbor glumca Branislava Lečića za novog predsednika Čivijaške republike pozdravljen je gromkim aplauzom.

Neobični okršaj profesija odigrao se na terenu Koš kluba i otkrio da su u malom fudbalu novinari bolji od političara, a glumci od konobara.

Gradskim ulicama se tokom dana razvijalo veliko kolo koje su ispleli gradski KUD-ovi, održan je Karneval beba i trudnica, te bazar starih i umetničkih zanata.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović u Gradskoj kući je priredio tradionoalni prijem za predstavnike karnevalskih trupa. On je pozdravio goste, poželeo im prijatan boravak i istakao da je Šabac postao centar zabave i humora, po čemu je prepoznatljiv u zemlji i svetu.

On je izrazio nadu da će svi gosti iz Šapca poneti lepe uspomene i da će se vratiti sledeće godine, kad u Šapcu bude održana velika karnevalska konvencija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.