Završena 49. šabačka Čivijada

Izvor: RTS, 18.Sep.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena 49. šabačka Čivijada

Izborom novog predsednika, u Šapcu je završena 49. Čivijada, tradicionalna manifestacija posvećena humoru i satiri. Za tri dana, održano je dvadesetak različitih programa, a najbrojniji su i ove godine bili učesnici karnevala.
Za razliku od kneza, kojem su Šapčani pre više od jednog veka izvukli  čiviju iz fijakera, a on zbog toga pao u prašinu, držači na točkovima novog predsednika zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << humora i satire, ostali su na svom mestu. On se nada, da će stabilna biti i Vlada jedinstvene Republike.

"Samo da imamo osmeh na licu i da ne izgubimo svoj duh, zna se koji je taj duh, da umemo da se smejemo sebi da bi imali pravo da primetimo i šta je smešno kod drugih", kaže Branislav Lečić, predsednik Čivijaške republike.
Članovi fiskalnog saveta, u čije kolo mogu da udju samo oni koji prihvataju šalu, čak i ako je ispričana na njihov račun, kažu da je u prethodnom periodu u Čivijaškoj republici, ostvaren suficit humora i satire.
"Srećan sam zbog rezultata koje ostavljam, za razliku od prošlog režima koji se jednom nedeljno bavio humorom,  ja sam ipak to svakodnevno radio", kaže Marko Somborac, prošlogodišnji predsednik Čivijaške republike.
Junaci iz filmova, knjiga i mašte, bili su na Čivijadi deo velike karnevalske povorke. U čast vedrije strane sveta, ulicama Šapca, prošetalo je 36 trupa sa više od 1.000 učesnika.
"Mi  smo vesele lubenice".
"Rio vam je danas u Šapcu, 13 zemalja iz celog sveta".
"Oduševljen sam gradom, karnevalom, ljudima i vremenom. Ovde je za 22 stepena toplije nego u mojoj Švedskoj".
Čivijaši imaju svoju Republiku, izbore, pasoš i podmladak, tako da se za budućnost humora i satire ne bi trebalo brinuti. Na karnevalu su učestvovale i bebe i trudnice, šabački predškolci i učenici i zajedno poručili - nasmešite se sebi i osmehnite drugima.
rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŠABAČKA ČIVIJADA Lečić na čelu države posvećene humoru

Izvor: Blic, 18.Sep.2017

Čuvena šabačka Čivijada, 49. belosvetski vašar humora i satire, završena je posle četiri dana. U fotelju predsednika Čivijaške republike seo je glumac Branislav Lečić...Šabačka Čivijada počela je u četvrtak čivijaškim časom u osnovnim školama, nastavljena je otvaranjem izložbe, te...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.