Lečić kandidat za predsednika DS

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Avg.2020, 13:36

Lečić kandidat za predsednika DS

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Branislav Lečić izjavio je danas da se kandidovao za predsednika DS na predstojećim unutarstranačkim izborima 26. septembra.

Lečić je na konferenciji za novinare članova rukovodstva DS koji se zalažu za unutarstranačke izbore, kazao u prostorijama DS da će kandidatkinja za predsednicu političkog saveta biti Vida Ognjenović, dok će kandidati za potpredsednike biti Milica Slijepčević, Jovanka Jovanović, Voja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Janković, Petar Radojčić i Dragoslav Šumarac.

Vida Ognjenović koja je predsednica Organizacionog odbora za sprovođenje unutarstranačkih izbora, kazala je da se na Skupštini bira predsednik, pet potpredsednika, predsednik Pokrajinskog odbora i predsednik Političkog saveta.

"Trebalo je da uradimo da skupština izabere i članove Statutarne komisije. Na tome ćemo još raditi", istakla je ona.

Lečić je naveo da će ukoliko postane predsednik DS nastaviti da sledi viziju bivšeg premijera Srbije i predsednika DS Zorana Đinđića.

Prema njegovim rečima, sukobi u toj stranci rezultat su različitih viđenja političke budućnosti DS.

Rekao je i da žali što se aktuelni predsednik DS Zoran Lutovac nije kandidao za predsednika stranke.

Lečić je ocenio da bi "bilo lepo" da je Lutovac uplatio članarinu jer se, prema Statutu stranke, neuplaćivanjem članarine Lutovac stavio u položaj kao da je član neke druge političke opcije.

Zamenik predsednika DS Dragoslav Šumarac je novinarima kazao da je dao ostavku na mesto člana organizacionog odbora zbog kandidature za potpredsednika DS.

Naveo da aktuelno rukovodstvo DS ne poštuje odluke o ujedinjenu sa Socijaldemokratskom strankom i Zajedno za Srbiju, navodeći da nepoštovanje donetih odluka ne priliči toj stranci.
Pogledaj vesti o: Branislav Lečić,   Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.