Izvor: Radio 021, 02.Dec.2019, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lečić: Raspuštanje odbora je hajdučija, odluka o omladini DS doneta van stranke

Odluka o raspuštanju omladine Demokratske stranke doneta je u pauzi između sednica GO DS i GO ujedinjenog DS, kaže za "Blic" član Demokratske stranke Branislav Lečić.

"Mi smo znali za tu nameru i zbog toga smo napustili sednicu. Indikativno je da raspuštanje nije ni bilo na dnevnom redu, a nije se našlo ni na javnoj raspravi s argumentima za ili protiv. Koliko znam, odluka je doneta glasovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << deset prema tri, uz jedan uzdržan", kaže Lečić.

Komentariše da se raspuštaju odbori koji imaju kritički odnos prema rukovodstvu i naziva to hajdučijom i uzurpacijom stranke.

Kaže i da je presedan da se omladina raspušta tek nekoliko dana nakon što je izabrala novo rukovodstvo.

Napominje da je situacija sada takva da je od 160 odbora po Srbiji raspušteno čak 70 a umesto njih su uvedena povereništva.

"Povereništvo nije ništa drugo nego glasačka mašina. Dakle, imamo na delu preparaciju stranke ili otimanje stranke u kojoj je demokratija samo paravan za odluke koje su već donete, prema svemu sudeći, izvan DS", napominje Lečić.

Lečić dodaje da je simptomatično da na GO nije bilo "perjanica" DS - Mićunovića, Vesne Marjanović, Gordane Čomić, Kolundžije, Šutanovca...

Upravo to, po njegovom mišljenju, pokazuje da je na delu uzurpacija i nasilje, te zaključuje da "ne može DS da bude predvodnik borbe protiv Vučićevog apsolutizma ako je i sama sklona nasilju i uzurpaciji".

Autor: Tanjug, Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

RASPLAMSAVA SE SUKOB U DS Lečić: Odluka o raspuštanju omladine doneta VAN STRANKE, u pauzi između sednica

Izvor: Blic, 02.Dec.2019

Jedan od najistaknutijih članova DS-a Branislav Lečić kaže da je raspuštanje omladine Demokratske stranke dokaz uzurpacije demokratije u toj partiji, u kojoj se, kako kaže, odluke donose mimo DS-a. S druge strane, predsednik Zoran Lutovac tvrdi da režim Aleksandra Vučića pokušava da razbije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.