Lečić: Raspuštanje odbora je hajdučija, odluka o omladini DS doneta van stranke

Odluka o raspuštanju omladine Demokratske stranke doneta je u pauzi između sednica GO DS i GO ujedinjenog DS, kaže za "Blic" član Demokratske stranke Branislav Lečić.
Lečić: Raspuštanje odbora je hajdučija, odluka o omladini DS doneta van stranke
Foto: 021
"Mi smo znali za tu nameru i zbog toga smo napustili sednicu. Indikativno je da raspuštanje nije ni bilo na dnevnom redu, a nije se našlo ni na javnoj raspravi s argumentima za ili protiv. Koliko znam, odluka je doneta glasovima deset prema tri, uz jedan uzdržan", kaže Lečić.
 
Komentariše da se raspuštaju odbori koji imaju kritički odnos prema rukovodstvu i naziva to hajdučijom i uzurpacijom stranke.
 
Kaže i da je presedan da se omladina raspušta tek nekoliko dana nakon što je izabrala novo rukovodstvo.
 
Napominje da je situacija sada takva da je od 160 odbora po Srbiji raspušteno čak 70 a umesto njih su uvedena povereništva.
 
"Povereništvo nije ništa drugo nego glasačka mašina. Dakle, imamo na delu preparaciju stranke ili otimanje stranke u kojoj je demokratija samo paravan za odluke koje su već donete, prema svemu sudeći, izvan DS", napominje Lečić.
 
Lečić dodaje da je simptomatično da na GO nije bilo "perjanica" DS - Mićunovića, Vesne Marjanović, Gordane Čomić, Kolundžije, Šutanovca...
 
Upravo to, po njegovom mišljenju, pokazuje da je na delu uzurpacija i nasilje, te zaključuje da "ne može DS da bude predvodnik borbe protiv Vučićevog apsolutizma ako je i sama sklona nasilju i uzurpaciji".
  • Boža

    02.12.2019 08:59
    Je li Slađa ostala u nekom od preživelih odbora omladine? Ili ona više nije omladinka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.