BATIĆ I LEČIĆ PONOVO ZAJEDNO

Izvor: Kurir, 24.Maj.2010, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BATIĆ I LEČIĆ PONOVO ZAJEDNO

BEOGRAD - Demohrišćanskoj stranci Srbije pristupili su pokret Moja Srbija Branislava Lečića, Mihajlo Marković i prof. dr Vladimir Krulj.

Vladan Batić, predsednik DHSS, prisustvovao je konferenciji vidno dobro raspoložen, ali se prisutnima zbog teške bolesti glasnih žica obratio kroz saopštenje koje je pročitao potpredsednik stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Živojin Stepić.

- Pokret Moja Srbija i DHSS imaju iste stavove, ideje i zajedno želimo da uspostavimo novo stanje svesti, da menjamo srpsko društvo. Želimo stvaranje novog kulturnog modela i naš program biće okrenut budućnosti, EU.

Stepić je dodao da Batić mora da ćuti, a kad ćuti, najdalje se čuje.

Prema rečima Branislava Lečića, lidera PMS, Srbija je stala, bez obzira na broj partija, i uloga ovog sjedinjenja je da se stvori grupacija koja želi da privuče mlade ljude s istom vizijom.

- Srbija u ovom trenutku stoji, a mi kad stojimo, nazadujemo. Mi smo mala grupa ljudi sa iskustvom i vizijom koja se neće baviti politikom samo u klasičnom smislu - poručio je Lečić, i dodao da je za njih ovaj korak neostvareni 6. oktobar.

Mihajlo Marković je naglasio da je među prijateljima uz koje će moći da ostvari uverenja koja je zadržavao za sebe poslednjih 20 godina.

S druge strane, prof. dr Vladimir Krulj istakao je da EU nema alternativu i da će DHSS učiniti sve da ubrza Srbiju na njenom evropskom putu.

DHSS će na ponovljenim lokalnim izborima u Boru nastupiti zajedno sa Demokratskom stankom, sa kojom su na listi i SPO i VDS.

(K. B.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.