Tadić ima samo platu, premijer ima akcije i štednju

Izvor: Beta, 10.Jun.2010, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić ima samo platu, premijer ima akcije i štednju

BEOGRAD, 10. juna 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić ima mesečnu platu u iznosu od 142.944 dinara, i to su svi njegovi prihodi i imovina koji se mogu videti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije koja je nadležna da vodi Registar imovine i prihoda javnih funkcionera.

Agencija je u četvrtak objavila Izveštaj o imovini i prihodima 700 najviših funkcionera u Srbiji - predsednika, članova Vlade Srbije, parlamenta, kao i gradonačelnika i predsednika opština. U Izveštaju nisu objavljeni podaci o iznosu uštedjevine koji funkcioneri imaju u bankama ili drugim finansijskim organizacijama u Srbiji i inostranstvu, već je samo označeno da li je imaju ili nemaju.

Predsednik Vlade Mirko Cvetković je prijavio platu u iznosu od 131.000 mesečno, da ima štednju, ali nije objavljen njen iznos, kao i da poseduje 100 odsto akcija u S-tabaku, čija je nominalna vrednost 730,58 eura. Premijer ima dva stana - dvoiposoban od 71 metara kvadratnih koji je stekao otkupom i jednoiposoban od 48 metara kvadratnih koji je dobio na poklon od roditelja i sestre, kao i automobil marke volno S60 iz 2006. godine.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, pored plate od 146.723 dinara, prijavio je da ima depozite ili štednju u bankama, kao i da je vlasnik 90 kvadratnih metara stana veličine 119 metara kvadratnih, koje je stekao otkupom.

Potpredsednik vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić je prijavio prihode od plate - 109.318 dinara i 28.616 koje dobija na osnovu članstva u Upravnom odboru Agencije za osiguranje depozita. Takodje je prijavio da ima štenju ili depozite u bankama, kao i da je vlasnik pet akcija NIS-a nominalne vrednosti 2.500 dinara koje je dobio beslatnom podelom akcija.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić ima samo platu, premijer ima akcije i štednju

Izvor: Blic, 10.Jun.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić ima mesečnu platu u iznosu od 142.944 dinara, i to su svi njegovi prihodi i imovina koji se mogu videti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije koja je nadležna da vodi Registar imovine i prihoda javnih funkcionera. Boris Tadić..Agencija je danas objavila Izveštaj...

Nastavak na Blic...

Predsednik Srbije Boris Tadić ima mesečnu platu 142.944 dinara

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jun.2010

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić ima mesečnu platu u iznosu od 142.944 dinara, i to su svi njegovi prihodi i imovina koji se mogu videti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije koja je nadležna da vodi Registar imovine i prihoda javnih funkcionera.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Vlahović i Popović prvi po bogatstvu među poslanicima

Izvor: Danas, 10.Jun.2010

Najbogatiji među poslanicima Skupštine Srbije svakako su Nenad Popović, poslanik DSS, i Aleksandar Vlahović, poslanik DS, dok su među najmanje imućnim Nada Kolundžija, šefica poslaničke grupe ZES, i Nenad Milić, poslanik LDP, utvrdio je Danas uvidom u izveštaje o imovini i prihodima koje su...

Nastavak na Danas...

Službeni podaci o imovini: Mjesečna plata Borisa Tadića 1.400 eura

Izvor: Cafe.ba, 10.Jun.2010

Službeni podaci o imovini oko 700 srbijanskih državnih dužnosnika, među kojima i predsjednika države, vlade i parlamenta, u četvrtak su prvi put objavljeni na internetskim stranicama srbijanske agencije za borbu protiv korupcije.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.