Tadić ima samo platu, premijer ima akcije i štednju

Izvor: Blic, 10.Jun.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić ima samo platu, premijer ima akcije i štednju

Predsednik Srbije Boris Tadić ima mesečnu platu u iznosu od 142.944 dinara, i to su svi njegovi prihodi i imovina koji se mogu videti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije koja je nadležna da vodi Registar imovine i prihoda javnih funkcionera. Boris Tadić

Agencija je danas objavila Izveštaj o imovini i prihodima 700 najviših funkcionera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Srbiji - predsednika, članova Vlade Srbije, parlamenta, kao i gradonačelnika i predsednika opština.

Izveštaj je moguće pretraživati samo na ćiriličnom pismu, jer je zbog preopterećenosti otežan pregled i veza ka linku sa objavljenim podacima o imovini i prihodima funkcionera.

U Izveštaju nisu objavljeni podaci o iznosu ušteđevine koji funkcioneri imaju u bankama ili drugim finansijskim organizacijama u Srbiji i inostranstvu, već je samo označeno da li je imaju ili nemaju.

Predsednik Srbije je takodje prijavio da nema depozite ni ušteđevinu u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu, kao i da živi u službenom stanu, koji mu je dodeljen po funkciji.

Mirko Cvetković Plata od 131.000 mesečno Štednja, ali nije objavljen njen iznos 100 odsto akcija u S-tabaku, čija je nominalna vrednost 730,58 eura. Dva stana - dvoiposoban od 71 metara kvadratnih koji je stekao otkupom i jednoiposoban od 48 metara kvadratnih koji je dobio na poklon od roditelja i sestre Automobil marke volvo S60 iz 2006. godine.

Ivica Dačić: Plate od 146.723 dinara Depoziti ili štednja u bankama, 90 kvadratnih metara stana veličine 119 metara kvadratnih, koje je stekao otkupom

Mlađan Dinkić: Plata - 109.318 dinara i 28.616 koje dobija na osnovu članstva u Upravnom odboru Agencije za osiguranje depozita Štenja ili depoziti u bankama Vlasnik pet akcija NIS-a nominalne vrednosti 2.500 dinara koje je dobio beslatnom podelom akcija Vlasnik dvosobnog stana od 73 metra kvadratna i garaže od 16,22 metra kvadratna.

Božidar Đelić: Plata od 97.775 dinara Vlasnik 100 odsto akcija u Hause of Europe inves B.V čija je nominalna vrednost 30.000 eura. Stan od 66 kvadratnih metara koji je dobio nasledstvom Kuća na placu od 9,96 ari koju je kupio i 33 odsto šume koja se rasprostire na 22 ara. Vlasnik automobila jugo-kabrio iz 2002. godine

Agencija, koja je počela sa radom 1. januara ove godine, objavila je Izveštaj o imovini i prihodima oko 700 najviših funkcionera u Srbiji.

Predsednik odbora Agencije Čedomir Čupić najavio je za Televiziju B92 da će od danas javnosti biti dostupni na uvid izveštaj o imovini i prihodima predsednika Republike Srbije i njegovih saradnika, članova Vlade Srbije, Skupštine Srbije, gradonačelnika i predsednika opština.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.