SNS: Prepoloviti broj poslanika i ministara

Izvor: S media, 08.Dec.2010, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Prepoloviti broj poslanika i ministara

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavljuje da će naprednjaci predložiti smanjenje broja poslanika u republičkom parlamentu sa 250 na 125. Broj ministarstava, smatraju, treba da bude duplo manje, a predsednika države Borisa Tadića i premijera Mirka Cvetkovića će pozvati na dijalog sa opozicijom.

"SNS je na današnjoj sednici Predsedništva donela odluku da pristupi prikupljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 150.000 potpisa podrške za predlog promene Ustava Srbije i smanjene broja poslanika".

On pozviva ostale stranke da se oko tog predloga izjasne, ukazavši da se SNS zalaže za smanjene troškova, kao i da ta stranka "želi ozbiljno da vodi državu", zbog čega će mnoge poteze povući i pre dolaska na vlast.

SNS će, dodao je Nikolić, predložiti i izmene Zakona o vladi i ministarstvima, koje bi omogućile prepolovljavanje broja članova tog tela i tako "staviti na ispit" opozicione i stranke vladajuće većine koje se javno deklarišu kao zagovornici smanjenja državne administarcije.

Šef naprednjaka je naglasio da je na sednici Predsedništva usaglašen tekst pisma koje će biti poslato Tadiću i Cvetkoviću kojima će ih ta stranka pozvati na dijalog za opozicijom.

"Okvirno je dogovoreno i da miting u Beogradu bude održan izmedju 20. i 31. januara", naveo je Nikolić i dodao da je SNS odlučna da se izbori za promene, i da od utvrdjene strategije i dinamike neće odustati.

On je ponovio da je ta stranka suočena sa disktriminaciom u medjima kao što su RTS i Studio B, zbog čega bi i opozicine stranke trebalo da učestvuju u uredjivačkoj politici, napomenuvši da sa Tadićem želi "ozbiljan, a ne razgovor za medije".

Nikolić je, odgovrajući na pitanja, rekao da Božidar Delić ne napušta stranku, kao što su pojedini mediji spekulisali.

Komentarišući odluku Srbije da ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu, on je rekao da "država mora da vodi računa o interesima svojih prijatelja, kao što oni misle o interesima Srbije".

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Tomislav Nikolić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Prepoloviti broj poslanika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2010

BEOGRAD -..Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je danas da će naprednjaci predložiti smanjenje broja poslanika u republičkom parlamentu sa 250 na 125 i prepolovljavanje broja ministara u Vladi, dok će predsednika države Borisa Tadića i premijera Mirka Cvetkovića pozvati na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Naprednjaci predlažu smanjenje na 125 poslanika

Izvor: Radio 021, 08.Dec.2010

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je da će naprednjaci predložiti smanjenje broja poslanika u republičkom parlamentu sa 250 na 125 i prepolovljavanje broja ministara u Vladi, dok će predsednika države Borisa Tadića i premijera Mirka Cvetkovića pozvati na dijalog sa opozicijom.

Nastavak na Radio 021...

SNS počinje prikupljanje potpisa za promenu Ustava (VIDEO)

Izvor: EMportal, 08.Dec.2010

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić najavio je danas da će SNS početi prikupljanje potpisa za promenu Ustava i pozvao vlast na dijalog sa opozicijom.

Nastavak na EMportal...

SNS za manje ministara i poslanika

Izvor: B92, 08.Dec.2010

Beograd -- Srska napredna stranka se zalaže za promenu Ustava i najavljuje da će krenuti u akciju prikupljanja potpisa za smanjenje broja poslanika i broja ministarstava...Predsedništvo te stranke je uputilo pismo predsedniku Tadiću i premijeru Cvetkoviću, u kojem se poziva na dijalog vlasti i opozicije...Lider...

Nastavak na B92...

Nikolić: Promena Ustava za 125 poslanika u parlamentu

Izvor: Press, 08.Dec.2010

Predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio je da njegova stranka počinje sakupljanje 150.000 potpisa građana za promenu Ustava Srbije kako bi se broj poslanika u Skupštini smanjio na 125. Paralelno s tim, naprednjaci će tražiti i da se broj ministarstava sa 25 prepolovi na 12. ...

Nastavak na Press...

SNS poziva vlast na dijalog s opozicijom

Izvor: Glas javnosti, 09.Dec.2010, 07:11

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić najavio je danas da će SNS početi prikupljanje potpisa za promenu Ustava i pozvao vlast na dijalog sa opozicijom..."Prikupljanje 150.000 potpisa građana potrebnih za promenu Ustava počeće koliko sutra. Predložićemo da broj narodnih...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.