Izložba povodom 150 godina Srpske crkvene opštine u Beču

Izvor: Blic, 18.Jun.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba povodom 150 godina Srpske crkvene opštine u Beču

Izložba "Srbija - kulturna spona Istoka i Zapada" u okviru koje će biti predstavljena srpska kultura od osnivanja prve srednjovekovne srpske države do danas, biće otvorena 29. juna u Beču. Katedrala Svetog Stefana u Beču

Izložba povodom 150. godišnjice Srpske pravoslavne crkvene opštine Sveti Sava u Beču biće organizovana u Muzeju Katedrale Svetog Stefana u Beču i trajaće do 30. oktobra, saopštila je Matica srpska.

Izložba će biti održana pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokroviteljstvom predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednika Austrije Hajnca Fišera, a njeno organizovanje povereno je Matici srpskoj.

U pripremu izložbe uključeni su i Galerija Srpske akademije nauka i umetnosti, Narodni muzej u Beogradu, Galerija fresaka, galerija i muzej Matice srpske, Muzej Srpske pravoslavne crkve, Srpska pravoslavna crkvena opština u Beču i Nacionalna biblioteka Austrije.

Kako je saopšteno, izložba će biti otvorena 29. juna, u prisustvu visokih zvaničnika obe države, crkvenih velikodostojnika, diplomatskog kora i velikog broja zvanica iz javnog života Srbije i Austrije.

Na otvaranju će govoriti: nadbiskup bečki kardinal Kristof Šenborn, episkop bački Irinej Bulović, predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Austrije Hajnc Fišer.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija - kulturna spona Istoka i Zapada"

Izvor: S media, 18.Jun.2010

Predstojeća izložba u Beču "Srbija - kulturna spona Istoka i Zapada" je izuzetna prilika da se na najboljem mestu u tom gradu i na najbolji način predstavi srpsko kulturno nasledje, kao i istorija Srbije u poslednjih 12 vekova, istaknuto je danas u Matici srpskoj u Novom Sadu. ..Manifestacija povodom...

Nastavak na S media...

Beč: Srbija kulturna spona Istoka i Zapada

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jun.2010

Predstojeća izložba u Beču "Srbija - kulturna spona Istoka i Zapada" je izuzetna prilika da se na najboljem mestu u tom gradu i na najbolji način predstavi srpsko kulturno nasleđe, kao i istorija Srbije u poslednjih 12 vekova, istaknuto je u Matici srpskoj u Novom Sadu...Manifestacija povodom obeležavanja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.