Ako se jedna kolona opozicije bude zvala DS...

Izvor: B92, 27.Feb.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako se jedna kolona opozicije bude zvala DS..."

Beograd -- Predsednici DS, SDS i LDP već nekoliko dana razgovaraju o izlasku na predstojeće izbore u jednoj koloni, odnosno na jednoj listi koja bi nosila ime DS.

U tom slučaju Čedomir Jovanović, Boris Tadić i Bojan Pajtić ne bi bili na listi, piše list “Danas”.

Kako navodi list pozivajući se na stranačke krugove, izlazak na jednoj DS listi prihvatljiv je za SDS i LDP i za Pajtića, koji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međutim, ima problem sa nižim stranačkim nivoom, koji ne želi saradnju sa Tadićem.

Takođe se navodi, da su u nedavnim pregovorima predsednik LDP Čedomir Jovanović i Boris Tadić predložili Pajtiću da se na zajedničkoj listi ne nađu njih trojica, što je Pajtić prihvatio i predložio glumicu Miru Banjac kao prvu na listi.

Medutim, takav dogovor ometaju oni koji se u DS ne slažu sa tim da se ide u jednoj koloni.

Pajtić, kako navodi "Danas", ima problem da sa predlogom o jednoj koloni izađe pred stranački glavni odbor, koji jedini može doneti konačnu odluku o načinu izlaska na izbore, jer je posle poslednje sednice GO, bilo jasno da je većina članova tog stranačkog tela protiv jedne kolone.

“Danas” napominje da se odluka o tome u koliko kolona će opozicija ići očekivala tokom protekle sedmice, ali da do početka vikenda ona zvanično javnosti nije saopštena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguće da Tadić, Pajtić, Jovanović ne budu na listi?

Izvor: Radio 021, 27.Feb.2016

Predsednici DS, SDS i LDP već nekoliko dana razgovaraju o izlasku na predstojeće izbore u jednoj koloni, odnosno na jednoj listi koja bi nosila ime DS, a u igri je opcija da u tom slučaju Čedomir Jovanović, Boris Tadić i Bojan Pajtić ne bi bili na listi, piše Danas...Kako navodi list pozivajući...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.