Subota, 27.02.2016.

13:48

"Ako se jedna kolona opozicije bude zvala DS..."

Predsednici DS, SDS i LDP već nekoliko dana razgovaraju o izlasku na predstojeće izbore u jednoj koloni, odnosno na jednoj listi koja bi nosila ime DS.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

U tom slučaju Čedomir Jovanović, Boris Tadić i Bojan Pajtić ne bi bili na listi, piše list “Danas”.

Kako navodi list pozivajući se na stranačke krugove, izlazak na jednoj DS listi prihvatljiv je za SDS i LDP i za Pajtića, koji, međutim, ima problem sa nižim stranačkim nivoom, koji ne želi saradnju sa Tadićem.

Takođe se navodi, da su u nedavnim pregovorima predsednik LDP Čedomir Jovanović i Boris Tadić predložili Pajtiću da se na zajedničkoj listi ne nađu njih trojica, što je Pajtić prihvatio i predložio glumicu Miru Banjac kao prvu na listi.

Medutim, takav dogovor ometaju oni koji se u DS ne slažu sa tim da se ide u jednoj koloni.

Pajtić, kako navodi "Danas", ima problem da sa predlogom o jednoj koloni izađe pred stranački glavni odbor, koji jedini može doneti konačnu odluku o načinu izlaska na izbore, jer je posle poslednje sednice GO, bilo jasno da je većina članova tog stranačkog tela protiv jedne kolone.

“Danas” napominje da se odluka o tome u koliko kolona će opozicija ići očekivala tokom protekle sedmice, ali da do početka vikenda ona zvanično javnosti nije saopštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: