(UŽIVO) PROTEST U CENTRU BEOGRADA (DAN 6) Od zgrade Vlade kolona stigla ispred SIV-a, blokiran Brankov most(VIDEO)

Izvor: Blic, 08.Apr.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UŽIVO) PROTEST U CENTRU BEOGRADA (DAN 6) Od zgrade Vlade kolona stigla ispred SIV-a, blokiran Brankov most(VIDEO)

Šesti "Protest protiv diktature" počeo je danas ispred zgrade Vlade Srbije. Sve informacije najbrže ćete, kao i do sada, saznati na sajtu "Blica".

SKUP KOD SIVA-A

Neprekidna kolona od početka Brankovog mosta do Palate Srbija #Ušće #PalataSbija #protest #protivdiktature #Beograd pic.twitter.com/k0bMbEF4SZ

Nepregledna kolona prešla je Brankov most i destine hiljada ljudi okupilo se ispred zgrade SIV-a.

GEJ AKTIVISTI PONOSNO I NA PROTESTU
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Među transparentima našao se i onaj sa porukom LGBT zajednice. Reporteri "Blica" porazgovarali su sa njima zbog čega su i oni došli na protest, a više o tome možete pročitati OVDE.

BLOKADA BRANKOVOG MOSTA

Kolona je stigla i na Brankov most, gde se zaputila u pravcu ka Novom Beogradu, ka zgradi SIV-a. Masa je navodno iz bezbednosnih razloga prelazila most po grupama. U toku je protest i u Beču.

"MARŠ" KA ŽELEZNIČKOJ STANICI

Masa je krenula u šetnju od zgrade Vlade uputivši se ka Železničkoj stanici. Navodno, ovaj put trasa šetnje biće Nemanjina, Admirala Geprata, Kneza Miloša, Kralja Milana, pa Brankov most. Podrška je stizla i sa prozora zgrada, pogledajte OVDE.

POČELA KIŠA

Demonstrantima vreme ne ide na ruku, pa je već na početku okupljanja počela kiša. Međutim, prema najavama RHMZ-a, reč je o kratkotrajnim padavinama, a to nimalo nije omelo kolonu u šetnji.

MINUT ĆUTANJA

Okupljeni su još jednom odala poštu stradalim pilotima kraj Šapca, minutom ćutanja, a tišina se nastavila i uz puštenu himnu "Bože, pravde".

OKUPLJANJE U PODNE

Za razliku od prethodnih pet okupljanja koja su bila ispred Skupštine u 18 sati, skup je danas zakazan za podne i to ispred zgrade Vlade.

U isto vreme protestuju članovi Vojnog i Policijskog sindikata.

Na razglas puštena je muzika, a grme i pištaljke i vuvuzle. Zatvorena je Nemanjina i Kneza Miloša za saobraćaj. Među okupljenima su i predstavnici Inicijative " Ne da(vi)mo Beograd" koji nose njihove već prepoznatljive zastave.

- Došli smo da podržimo studente, slažemo se sa njihovim zahtevima, kao i sindikate - rekao je Radomir Lazović u ime Inicijative.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.