Časopis  Istočnik obeležio dve decenije izlaženja

Izvor: Studio B, 06.Okt.2011, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časopis "Istočnik" obeležio dve decenije izlaženja

Redakcijski odbor časopis za veru i kulturu" Istočnik" čiji je prvi broj, na inicijativu Raše Livade i Milutina Petrovića, objavljen marta 1992, juče je obeležio jubilej dve decenije redovnog izlaženja.

Jubilej dve decenije redovnog izlaženja časopisa "Istočnik" obeležen je na svečanosti u Francuskoj 7.

Osamdeseti jubilarni broj sadržaće transkript svih izlaganja sa jučerašnjeg skupa, a tema o kojoj je bilo reči je ispaštanje.

U duhu dosadašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << brojeva časopisa , o ispaštanju kao temi sa religijske, filozofske, psihološke, književne, estetičke i istorijske strane govorili profesori Djordje Trifunović, Vladeta Jerotić, Bojan Jovanović, Ilija Marić, Milo Lompar, Dragan Stojanović i drugi.

Glavni i odgovorni urednik Istočnika Milutin Petrović podsetio je, na početku svečanog skupa, na brojne saradnike časopisa "Istočnik", koji su objavljivali svoje tekstove u njemu tokom dve decenije, kao i na biblioteku „Iskoni" koja je iako nastala na veoma skromnim finansijskim osnovama, sadrži tekstove i prevode Jelene Švarc, Vladete Jerotića, Milene Jovanović i drugih.

Štampanje "Istočnika" pomažu Ministarstvo kulture i informacija kao i Ministarstvo vera i dijaspore Republike Srbije.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.