Izvor: Radio 021, 17.Jul.2020, 13:41

U beogradskoj Areni i teži pacijenti kojima je potreban kiseonik

Privremena bolnica u Areni u Beogradu će u narednom periodu primati i pacijente kojima je potrebna kiseonička potpora, te je u toku uvođenje instalacija neophodnih za distribuciju kiseonika, rečeno je posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Novi kapaciteti u Institutu za medicinu rada i Klinici za dermatovenerologiju KCS su, nakon obavljenih neophodnih priprema za prelazak u kovid sistem rada, spremni i očekuje se da danas ili ujutru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prime prve pacijente.

Na sastanku ministra i direktora kovid bolnica je konstatovano da je usled svakodnevno velikog priliva pacijenata u kovid bolnice, naročito u Beogradu, zdravstveni sistem u glavnom gradu i dalje izuzetno opterećen i pod velikim pritiskom, ali i dalje maksimalno funkcionalan u pogledu zbrinjavanja i lečenja svih pacijenata.

Takođe, kovid bolnice u Čačku i Šapcu su izuzetno opterećene velikim prilivom pacijenata, te je napravljen operativni plan preraspodele pacijenata ovih ustanova u druge bolnice.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.