Sergej Ćetković: Glumim strogog tatu, ali nisam baš uspešan u tome

Izvor: Press, 27.Nov.2014, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej Ćetković: Glumim strogog tatu, ali nisam baš uspešan u tome

Posle šest godina, Sergej Ćetković se vraća na scenu Sava centra, gde će u petak uveče i u subotu održati solističke koncerte. Crnogorski pop pevač i kompozitor, koji je u ovoj beogradskoj dvorani pevao već osam puta, ističe da su nastupi povratak intimnim svirkama. Mada je u međuvremenu održao dva spektakularna koncerta u „Kombank areni“, ovogodišnji predstavnik Crne Gore na „Evrosongu“ sa nestrpljenjem očekuje da se ponovo pokloni publici u Sava centru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
- Posle albuma „Dva minuta“, koji je imao tvrđi zvuk, vođeni smo bili idejom da napravimo koncert u prostoru kakav je „Arena“ - kaže za „Novosti“ Sergej Ćetković. - Sada, u susret novom studijskom albumu, vraćam se u Sava centar. Koncerti u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu pre nekoliko godina bili su okidač da se vratim u manje i intimnije prostore. Ne želim da to bude samo klasičan koncert, već opuštenija priča sa publikom i da kroz muziku podelimo zajedničke teme i probleme. Svaki koncert je priča za sebe, nikad nemam unapred pripremljen scenario. Volim da improvizujem stvari, da budem opušten na sceni i reagujem u trenutku.



* Kada se očekuje izlazak novog albuma?
- U prvoj polovini sledeće godine. Imam već gotovo sve pesme, još samo da ih snimim. Biće drugačiji, a singlovi koje sam u međuvremenu objavio najavljuju kako će to otprilike zvučati. Pesma „Zar je kraj“ je dobar uvod u celu priču. Raduju me komentari ljudi koji na društvenim mrežama uveliko citiraju stihove te numere. Primećuju da sam drugačiji i zreliji u odnosu na dosadašnji rad. Ne ponavljam se, a opet sam ostao isti.
* Održali ste dva koncerta u „Areni“, osam u Sava centru, nastupili na „Evrosongu“. U čemu vidite novi izazov?
- Nikad sebi ne postavljam velike ciljeve. Radim ono što volim i muzika je uvek diktirala tempo i planove. Nastojim da moj šesti studijski album bude što bolji i da se spremim za novu regionalnu turneju. Da svuda sviramo i pevamo.
* Da li ste strog otac?
- Trudim se da budem dobar otac i da dobro vaspitam ćerke Lolu i Milu. Ponekad glumim strogoću, ali nisam baš uspešan u tome. Uvek me razoružaju osmehom. Šta drugo deca mogu da rade nego da budu nestašna? Nastojim da odvojim dovoljno vremena za porodicu, jer ona uvek mora da bude na prvom mestu. Bogu hvala, njih dve rastu. Starija ćerka ima četiri i po godina, a mlađa dve godine manje.
* Koju vašu pesmu najviše vole?
- Najbolje reaguju na najnoviji singl „Zar je kraj“. Imaju čak i koreografiju za tu pesmu. Sve su „skinule“ i odradile na svoj način.
NEKA ČEKA “EVROSONG“
NA pitanje da li bi ponovo učestvovao na „Evrosongu“, Sergej kaže:
- U narednih pet godina sigurno ne, jer je potrebno mnogo vremena i nerava za takav projekat. Ove godine u Kopenhagenu upisali smo se u istoriju jer smo se plasirali u finale. To je lepo iskustvo, naučio sam dosta na „Evrosongu“, pre svega o samoj produkciji i odnosu prema poslu. Mada se svi trudimo da budemo profesionalci, nekad smo daleko od toga.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.