Senzacija i čudo u Beogradu posle 27 godina: Od - 60 do istorijske pobede nad Partizanom

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 23:39

Senzacija i čudo u Beogradu posle 27 godina: "Od - 60 do istorijske pobede nad Partizanom"

Košarkaši Splita napravili su veliko iznenađenje u 19. kolu ABA lige, nakon što su u beogradskoj Areni pobedili Partizan.

Tim Slavena Rimca bio je bolji rival tokom celog meča, od starta je nametnu svoj ritam, većom željom i enegrijom potpuno je neutralisao bledi Partizan i na kraju slavio je 74:67.

Bio je to šeti poraz Partizana u ABA ligi, dok je tim iz Dalmacije zabeležio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deveti trijumf.

Trener Partizana Željko Obradović izvinio se navijačima što štu gledali veliku bruku i sramotu i rekao da preuzima odgovornost za težak poraz.

Senzacije Splita svakako je najvažnija vesti u hrvatskim medijama, koji su sa pažnjom pratili dešavanja u beogradskoj dvorani.

Portal Index.hr donosi tekst pod naslovom "Senzacija u Beogradu - Split nakon 27 godina slavio protiv Partizana".



"Split nije pobedio Partizan 27 godina, a ovo je prva pobeda Splićana protiv Partizana u istoriji ABA lige, a igrali su 18 utakmica. Ukupno su Partizan i Split, nekadašnja Jugoplastika, odigrali 93 utakmice, a sada je skor 47-46 za hrvatsku ekipu. Partizan je protiv Splita pre dve godine dana srušio rekord ABA lige ogromnom pobedom 109:49",
piše Index.

Slobodna Dalmacija takođe je podsetila na umatkmicu od pre 24 meseca u kojoj je Partizan slavio 60 razlike.

"Od katastrofalnih -60 u Beogradu do istorijske pobede nad Partizanom! Split u dve godine prošao neverovatan put", naslov je ovog portala.

Jutarnji list piše o "Senzacija kakva se ne pamti, Split usred Beograda bacio moćni Partizan na kolena i ispisao istoriju".

"Čudo se nije naziralo u prvoj četvrtini u kojoj je Partizan ostvario blagu prednost. Tačnije, nakon prvih deset minuta rezultat je bio 19:17 za domaćine. Rapsodija Splita krenula je u drugoj dionici koju su dobili sa ogromnih 27:11", piše Jutarnji.

"Ovo je prva pobeda Splita nad Partizanom nakon 6.2.1997. Nakon što je ranije ove sezone Zadar na domaćem terenu svladao Partizan, sada su ‘crno-beli‘ doživeli poraz i od Splita. Zanimljivo, ranije u ovom kolu poraz je doživela i Crvena zvezda. Oni su na gostovanju kod Budućnosti poraženi s 84:62. Nije ovo bilo dobro kolo za beogradske velikane", navodi Jutarnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.