Oni će testirati orlove za Mundobasket

Izvor: Mondo, 06.Apr.2019, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni će testirati "orlove" za Mundobasket

Poznato je protiv koga će Srbija igrati kontrolne mečeve uoči nastupa na Svetskom kupu u Kini ovog leta

Najbolji košarkaši Srbije ovog leta učestvovaće na Svetskom šampionatu u Kini, a cilj je najviši - medalja.

Naporne pripreme za Mundobasket u Kini, koji će se igrati od 31. avgusta do 15. septembra, "orlovi" će zaokružiti test mečevima, koji će selektoru Saši Đorđeviću poslužiti da se uveri na terenu kakvim snagama raspolaže.

Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će 10. avgusta u beogradskoj Areni ugostiti odličnu ekipu Litvanije, a potom dva dana kasnije u Kaunasu odigrati uzvratni meč.

Za ljubitelje košarke u Srbiji to će biti jedinstvena prilika da "orlove" vide na delu.

Nakon gostovanja u Litvaniji, košarkaši Srbije će otputovati u Atinu, gde će nastupati na tradicionalnom "Akropolis kupu".

Put za Kinu očekuje ih već 20. avgusta.

Osim privikavanja na tamošnje uslove, izabranici Saše Đorđevića imaće poslednju proveru pred početak Mundobasketa. Učestvovaće na turniru u Šenjangu, gde će odmeriti snage sa reprezentacijama Francuske, Italije i Novog Zelanda.

Nakon toga sledi put u Fošan, gde će igrati grupnu fazu Svetskog šampionata.

Srbija će nastupati u grupi D zajedno sa selekcijama Italije, Filipina i Angole.

"Orlovi" će takmičenje početi duelom protiv Angole prvog dana, 31. avgusta, potom sledi meč sa Filipinima 2. septembra, a poslednju utakmicu u prvoj fazi takmičenja Srbija igra protiv Italije 4. septembra.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.