Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2012, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvedena pokazna vežba o držanju taoca

BEOGRAD -

Oko 750 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije izvelo je danas pokaznu taktičku vežbu o rešavanju talačke situacije u Beogradskoj areni, koju su ispred tog objekta pratili visoki funkcioneri MUP-a i građani.

Cilj pedesetominutne vežbe "Arena 2012", čija je tema "Rešavanje talačke situacije u objektu od vitalnog značaja", jeste da prikaže koordinaciju jedinica, taktički rad i osposobljenost u borbi protiv naoružanih grupa, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i opremu, naoružanje i tehnička sredstva koja koriste operativne jedinice MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je na kraju vežbe po predaji raporta, rekao da su jedinice MUP-a tom vežbom pokazale visok stepen spremnosti za rešavanje najtežih zadataka i da je uloga policije da se sprema za teške situacije pre nego što se one dogode.

"Srbija se ponosi svojom policijom. Bez jake vojske i policije nema ni jake Srbije", istakao je Dačić i naveo da policija pripada narodu, odnosno da nije ničija u političkom smislu.

On je dodao i da je cilj Srbije put ka Evropskoj uniji, ali u meri u kojoj ne ugrožava nacionalni interes.

Prema njegovim rečima, MUP je bio najuspešnije ministarstvo u protekle četiri godine i kako je kazao sva istraživanja, među kojima je i istraživanje OEBS-a pokazuju da građani najviše veruju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, pa MUP-u.

U vežbi, koja se najvećim delom odigravala u unutrašnjosti Beogradske arene zbog čega je prikazivana na velikom video bimu, pripadnici izmišljene secesionističke frakcije "Oslobodilačka armija Korida", koja se bori za otcepljenje dela teritorije Republike Koride, oteli su deset karatista iz te zemlje i iskoristili ih kao taoce tokom međunarodnog takmičenja u borilačkim veštinama u Beogradskoj areni.

Tokom akcije oslobađanja taoca, pripadnici operativnih jedinica MUP-a u dva navrata su evakuisali publiku, angažovan je pregovarački tim, kolone blindiranih i oklopljenih vozila, borbeni psi, a najveći aplauz dobilo je osam pripadnika Helikopterske jedinice MUP-a, koji su se iz helikoptera na krov Arene, da preuzmu njegovu kontrolu.

Taoci su na kraju vežbe uspešno oslobođeni, a ekstremisti uhapšeni.

U vežbi su učestvovale jedinice Policijske brigade Policijske uprave Beograda, Interventna jedinica 92, Specijalna antiteroristička jedinica, Protivteroristička jedinica, Žandarmerija, vatrogasci, Helikopterska jedinica, pregovarački tim, Saobraćajna policija i drugi.

Vežbu je posmatralo više stotina građana, kao i direktor policije Milorad Veljović, predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić i savetnik ministra, bivši generalni inspektor MUP-a Vladimir Božović.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uvežbavanje oslobađanja talaca

Izvor: RTS, 29.Apr.2012

Pripadnici MUP-a u Beogradskoj areni izveli pokaznu vežbu o rešavanju situacije sa taocima. Ispoljen visok stepen spremnosti za rešavanje najsloženijih situacija. ..Oko 750 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije izvelo je pokaznu taktičku vežbu o rešavanju talačke situacije u Beogradskoj...

Nastavak na RTS...

Oslobađali taoce u Beogradskoj areni, u vežbi učestvovalo 750 policajaca

Izvor: Blic, 29.Apr.2012

Oko 750 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije izvelo je danas pokaznu vežbu o rešavanju talačke situacije u Beogradskoj areni. ..Cilj pedesetominutne vežbe "Arena 2012", čija je tema "Rešavanje talačke situacije u objektu od vitalnog značaja", jeste da prikaže koordinaciju jedinica,...

Nastavak na Blic...

Izvedena pokazna vežba o oslobađanju taoca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2012

BEOGRAD -..Oko 750 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije izvelo je danas pokaznu taktičku vežbu o rešavanju talačke situacije u Beogradskoj areni, koju su ispred tog objekta pratili visoki funkcioneri MUP-a i građani...Cilj pedesetominutne vežbe "Arena 2012", čija je tema "Rešavanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.