Il Divo doveo duh Brodveja u Beograd

Izvor: Danas, 25.Sep.2014, 02:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Il Divo doveo duh Brodveja u Beograd

Beograd - Pesmama brodvejskih mjuzikla, pred više od šest hiljada ljudi sinoć je po treći put u beogradskoj Kombank Areni nastupio bend Il Divo i predstavio svoj poslednji album „A Musical Affair“.

Uz odlično ozvučenje koje je uspelo da publici prenese sjajne glasove četvorice pevača, nizale su se numere sa njihovog najnovijeg albuma, gde je prikazano romantično i emotivno izvođenje pravih klasika kao što su „Some Enchanted Evening“ (South Pacific), „Bring Him >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Home,“ (Les Miserables), „Tonight,“ (West Side Story) i mnogih drugih, ali u izvođenju na njihov jedinstven način. Ovaj popularni kvartet ujedno je publiku podsetio i na njihove prethodne numere i obrade poznatih pesama kao što su „Every Time I Look atYou“, „My Way“ i „Don’t Cry for Me Argentina“.

Iako je publika na početku reagovala stidljivo, stari hitovi su „prodrmali“ i razbudili emocije. Pevači su sve vreme uz stalnu zabavnu interakciju sa publikom doprineli da se svako od prisutnih oseti posebnim. U jednom trenutku francuski pevač je u želji da se zahvali publici izgovorio nešto što je zvučalo kao „kvala“ ali videvši da publika ne reaguje našalio se i objasnio da „njemu kao Francuzu ne idu baš najbolje strani jezici“. Posle pauze od 20 minuta Il Divo je posebno oduševio publiku interpretacijom pesme grupe Abba „The Winner Takes It All“ kao i pesmom „The impossible dream“.

Posebno oduševljenje izazvala je gošća, glumica i pevačica Lee Salong čiji su moćni glas i savršena intonacija obogatili koncert kako solo, tako i zajedničkim, glamuroznim nastupima. Salonga je jedna od retkih glumica čijim su glasom „propevale“ čak dve Diznijeve princeze - Jasmin iz animiranog filma „Aladin“ i Fa Mulan iz oba dela animiranog filma „Mulan“. Sinoć je ona glasom doprinela da se beogradskoj publici dočara duh Brodveja.

Fenomenalnu atmosferu dopunio je slovački simfonijski orkestar sa više od 30 članova, koji prate ovaj svetski kvartet na celoj evropskoj turneji. Il Divo je prva i najuspešnija klasično-pop grupa koja uspešno kombinuje različite muzičke stilove. Posle prvog velikog uspeha 2003, ovogodišnji album i prateća serija koncerata predstavlja bitan događaj za četvoricu pevača koji obeležavaju desetogodišnjicu zajedničke karijere.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.