IVANA, REKORDI I NESVAKIDAŠNJI DETALJ: Ovako je ispisana istorija u Beogradu (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2022, 00:03

IVANA, REKORDI I NESVAKIDAŠNJI DETALJ: Ovako je ispisana istorija u Beogradu (FOTO/VIDEO)

U našoj prestonici krunisana "Kraljica sportova".

U Beogradu je od 18. do 20. marta održano 18. Svetsko prvenstvu u atletici u dvorani, koje je ispisalo nove momente u istoriji ovog sporta.

Nasleđe Juseina Bolta, Ivana na tronu, svetski rekordi i očarana publika, samo su neki od detalja koji su obeležili nedavno završeni spektakl u Beogradskoj areni, koja je ugostila čak 10.000 vatrenih navijača.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Srbiju je predstavljalo 13 takmičara, a jedino odličje našoj zemlji donela je Ivana Vuleta Španović, koja se okitila zlatom u skoku udalj.

Ona je skokom 7,06 postala glavna zvezda poslednje večeri.

Međutim kada su svi mislili da je uzbuđenjima kraj, svu slavu za sebe prigrlio je maestralni švedski skakač s motkom, Armand Duplantis.

On je postavio novi svetski rekord u toj disciplini, pobedivši visinu od 6,20 metara.

Popravio je za jedan centimetar rekord koji je bio u njegovom vlasništvu, a koji je postavljen u Beogradu, početkom marta.

Trka u finalu na 60 metara, u kojoj je slavio Italijan Marsel Džejkobs, bio je prema nekim podacima najgledaniji događaj u istoriji atletike.

Posle prošlogodišnjeg zlata na 100 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju, Džejkobs je trkom u Beogradu pokazao da je pravi naslednik Juseina Bolta.

Svetski rekord u srpskoj prestonici oboren je u troskoku, a za to se pobrinula Venecuelanka Julimar Rohas.

Najbolji rezultat u istoriji discipline viđen je i u trci na 60 metara sa preponama, a to je bilo remek delo Amerikanca Grenta Holoveja.

Svet su obišle i suze Ivane Vulete Španović, tokom intoniranja srpske himne.

❗❗ 20. mart 2022. Ivana Vuleta🎖✔❗ pic.twitter.com/q8VzVBCjss

— Bojana Glušac Damjanovic (@crossingfire) March 20, 2022

Bilo je ovo jedno veliko takmičenje, čiji je domaćin bila naša zemlja, a ono je ispisalo neke neverovatne stranice "Kraljice sportova", koje prema mišljenju mnogih, dugo neće biti nadmašene. Prvenstvo je obeležio i jedan nesvakidašnji detalj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.