EP: Hrvatska pobedila Španiju za treće mesto

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Hrvatska pobedila Španiju za treće mesto

Rukometaši Hrvatske osvojili su treće mesto na Evropskom prvenstvu u Srbiji, pošto su danas u Beogradskoj areni pobedili Španiju sa 31:27 (13:12).

Najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji bio je Blaženko Lacković sa osam golova, Ivan Čupić postigao je sedam, Igor Vori pet, a najbolji desni bek Evropskog prvenstva Marko Kopljar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << četiri.

Špance je predvodio Danijel Sarmijento sa sedam golova. Šest golova dao je Iker Romero (pet iz sedmerca), a Viktor Tomas četiri.

Hrvati su dobro počeli meč i bili u prednosti celo prvo poluvreme. Najveća razliku u prvom delu napravili su u u 19. minutu, kada su golom Kopljara poveli sa 10:5.

Španci su u poslednja dva minuta prvog dela igre napravili seriju 3:0 i na odmor otišli sa samo golom zaostatka.

Na samom startu drugog poluvremena Hulen Aginagalde doneo je prvo i jedino izjednačenje Špancima, ali su Hrvati preko Blaženka Lackovića koji je postigao tri uzastopna gola povratili prednost koju su držali do kraja meča za kobnačnih 31:27.

Na početku meča u Areni je bilo oko 4.000 ljudi, ali se kapacitet popunjavao kako je utakmica odmicala. Meču je prisustvovalo oko 100 hrvatskih navijača koji su bili izolovani na gornjem prstenu zapadne tribine i nije bilo nikakvih incidenata.

Finalni meč između Srbije i Danske igra se od 17 sati u Beogradskoj areni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Hrvatska pobijedila Španiju i osvojila treće mjesto na EP

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2012

BEOGRAD - Rukometaši Hrvatske osvojili su treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Srbiji pošto su danas u Beogradskoj areni pobijedili Španiju sa 31:27 (13:12).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.