BESANA NOĆ U BEOGRADSKOJ ARENI! Epidemiološka situacija pred pucanjem: Čitave porodice sa obostranim upalama pluća

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 09:52

BESANA NOĆ U BEOGRADSKOJ ARENI! Epidemiološka situacija pred pucanjem: Čitave porodice sa obostranim upalama pluća

Za ovih skoro mesec dana otpušteno je ukupno 540 pacijenata

Medicinski koordinator privremene bolnice u Beogradskoj Areni Predrag Bogdanović kaže da se u Areni, u kojoj je trenutno 485 pacijenata, leče čitave porodice sa obostranim upalama pluća i da je epidemiološka situacija veoma ozbiljna.

Sutra će biti mesec dana od kada je Beogradska Arena ponovo postala kovid bolnica, a Bogdanović kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je za 29 dana tu prošlo ukupno 1.023 pacijenata i da niko nije očekivao takvu situaciju.

Bogdanović je rekao da su imali besanu noć jer je bilo 80 prijema u bolnicu.

, 438 na dalje kućno lečenje, a 102 pacijenata su prebačena u bolnice višeg ranga.

Većina pacijenata prima kiseoničku terapiju, a ima još samo dvadesetak slobodnih mesta. Bogdanovic ističe da ima od 30 do 50 otpusta dnevno, i da se trude da svakog pacijenta koga stabilizuju pošalju kući, jer je veliki pritisak na bolnice.

U Areni ima 280 kiseoničkih mesta i sva su popunjena.

Bogdanović ističe da se Areni nalaze čitave porodice koje imaju obostrane upale pluća i dodaje da se stanje mnogih pacijenata pogorša u roku od sat vremena, a mesta u drugim bolnicama višeg ranga je sve manje.

Najmlađi pacijent u Areni ima 19 godina, najstariji 88, a Bogdanović upozorava da je situacija veoma ozbiljna i poziva građane da poštuju mere.

Da li smatraš da više znaš o digitalnim tehnologijama od svojih roditelja i nastavnika?

Choices Da

Ne

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

Beogradska arena Korona virus koronavirus pandemija privremena kovid bolnica Predrag Bogdanović upala pluća

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.