Izvor: RTS, 07.Mar.2022, 19:51

Armand Duplantis oborio svetski rekord u skoku s motkom na mitingu u Beogradu

Šveđanin Armand Duplantis popravio je svoj svetski rekord u skoku s motkom na dvoranskom mitingu u Beogradu, pošto je preskočio 6,19 metara.
Švedski atletičar Armand Duplantis pokazao je na dvoranskom mitingu u Beogradu da je jedan od najboljih sportista na svetu, pošto je u Beogradskoj areni oborio sopstveni svetski rekord.

Najbolji rezultat svih vremena u skoku s >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << motkom sada iznosi 6,19 metara, što je za jedan centimetar bolje ostvarenje od prethodnog Duplantisovog, postavljenog u februaru 2020. godine.
"Svakog dana ustanem i želim samo da pomerim granicu. Sjajno je zato sam uspeo baš ovde u Beogradu. Nisam još ni ovaj skok pogledao, ali imam osećaj da mogu mnogo više i da je ovo samo početak. Prva sledeća biće na 6,20", rekao je Duplantis posle obaranja svetskog rekorda.
Duplantis će biti jedna od najvećih zvezda na Svetskom dvoranskom prvenstvu, koje je na programu narednog vikenda u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobeda Španović, Kijanović oborio Brankovićev, a Duplantis svetski rekord

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2022

Svetska šampionka u skoku u dalj u dvorani Ivana Španović pobedila je večeras na mitingu u Beogradu rezultatom 6, 88 metara...Drugo mesto osvojila je mlada srpska reprezentativka Milica Gardašević skokom 6,69 metara...Anja Lukić istrčala je normu za Svetsko prvenstvo u Beogradu na 60 metara prepone...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.