Izvor: Beta, 20.Avg.2018, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikodijević: Na Bier festu prikupljeno tri puta više reciklažnog otpada nego na prethodnom festu

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je danas da je na ovogodišnjem Bir festu (Beer fest) sakupljeno tri puta više reciklažnog otpada nego tokom prethodnog Bir festa, što pokazuje da je svest gradjana o zaštiti životne sredine na visokom nivou.Nikodijević, koji je na beogradskom Ušću prisustvovao selekciji velikih količina reciklažnog otpada koji se organizovano sakuplja nakon Bir festa, koji je trajao od 15. do 19. avgusta, novinarima rekao da su ove godine gradjani odložili 216.000 limenki, više od 14,5 hiljada plastičnih flaša i stotine drugih vrsta otpada.  On je rekao da je ta aktivnost ogledni primer kako u budućnosti treba da izgleda primarna selekcija otpada i dodao da je ideja da se u svim stambenim naseljima postavi dovoljan broj kontejnera za primarnu selekciju opada, a potom bi se on tretirao u raciklažnim dvorištima. Prema njegovim rečima, u ovom trenutku u užem delu grada Beograda postoje tri reciklažna dvorišta, a prema strategiji cilj je da u naredne dve godine svaka opština ima po jedno reciklažno dvorište. "Ne mogu svi reciklažni centri da se urade odjednom, ali će se postepeno puštati svi u rad. Obrenovac, Barajevo i Lazarevac ne pripadaju po trenutnoj odluci gradu Beogradu, već oni preko svojih komunalnih preduzeća ...
Pogledaj vesti o: Pivo,   Fest

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikodijević prisustvovao selekcij reciklažnog otpada nakon Bir festa

Izvor: Beta Video, 20.Avg.2018

BEOGRAD- Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijevićje na beogradskom Ušću prisustvovao selekciji velikih količina reciklažnog otpada koji se organizovano sakuplja nakon Bir festa. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.