Bir fest: Kiki Lesendrić doveo atmosferu do usijanja, publika u transu peva stare i nove hitove

Izvor: Blic, 14.Avg.2012, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bir fest: Kiki Lesendrić doveo atmosferu do usijanja, publika u transu peva stare i nove hitove

Kapije 10. jubilarnog Belgrejd Bir festa otvorene su za posetioce tačno u 18 časova. Prve festivalske večeri prisutne će zabavljati "The Horsemen", Toni Montano, Viva Vox Choir, Belgrade Blues Factory, Kiki Lesendrić i Piloti, Električni orgazam, Plejboj i Vampiri.

22:20 - Atmosfera na Ušću dovedena do usijanja

Usledili su hitovi "Čini mi se da", "Leto", "Uvek te đavo nađe lakše nego ja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Kako si lepa", a već sa prvim taktovima nove pesme "Slučajno" verna Kikijeva publika je pala u trans. Uz numeru "Te noći smo se potukli zbog nje" celo Ušće je skakalo, a atmosfera je dovedena do usijanja.

21:45 - Ovacije za Kikija Lesendrića i Pilote

Znatno manji broj ljudi nego prošle godine prve večeri festivala piva našao se na Ušću. Kiki i Piloti su posle neprolaznog hita "Zaboravljeni" zasvirali "Neverna si mi", a publika u prvim redovima je sa Kikijem u glas pevala stare i nove hitove.

21:38 - Publika željno iščekuje nastup Kikija Lesendrića i Pilota

"Prošle godine smo zatvorili Bir fest, a sada otvaramo i mnogo nam je drago zbog toga. Ovo je jedna potpuno blesava manifestacija i radujemo se večerašnjem nastupu. Nadam se da će biti još bolje i još više ljudi", rekao je za "Blic" Kiki Lesendrić nekoliko minuta pre nastupa.

21:03 - Publika oduševljena bluz izvođenjem

Katarina Pejak koja je pevala i svirala klavijature, svojim bluz izvedbama je oduševila publiku na Bir festu. Ostalih 15 članova "Belgrade Blues Factory"-a igralo je uz njenu muziku i pozivalo i publiku da igraju sa njima. Iznenađujuće veliki broj ljubitelja bluza podržao je ovu "supergrupu".

20:25 - Rokabili muzika i mini roler koster

Grupa od 16 muzičara Belgrade Blues Factory zagreva publiku pred centralne nastupe Kikija Lesendrića i Električnog orgazma. Atmosfera na Ušću je sve bolja.

Trenutno najveće interesovanje izaziva luna park koji ove godine ima veliki broj atrakcija, a cene vožnji kreću se od 150 do 200 dinara. Ljubitelji adrenalina isprobavaju mini roler koster, enterprajz i druge brze mašine.

Ove godine na Ušću je postavljeno i nekoliko video bimova, kako bi oni koji ne uspeju da se probiju u prve redove mogli da vide svoje omiljene muzičare.

Za sada sve protiče u najboljem redu i bez ikakvih incidenata.

19:54 - Magija ljudskog glasa začarala prisutne

Dirigentkinja Jasmina Lorin je zajedno sa momcima i devojkama još jednom uspela da prenese entuzijazam i nezaustavljivu energiju na sve brojniju publiku koja je na početku i na kraju svake numere oduševljeno tapšala i pozdravljala kompozicije proizvedenesamo kombinacijama ljudskih glasova.

19:30 - Viva Vox zapalili publiku

Pred nastup hora "Viva Vox" počela je da se stvara gužva na ulazima, a povećane mere obezbeđenja detaljno su pretresale svakog posetioca. Pesmom "Rama Lama Ding Dong", grupe "Vampiri", koja kasnije takođe nastupa pred publikom na Ušću, hor je razmrdao publiku.

Na Ušću se već skupilo nekoliko hiljada ljudi, koji su tiskajući se ispred bine, pali u pravi trans uz taktove "Bohemian Rapsody", čuvenog hita grupe "Queen", hor je prisutne naterao da igraju i skaču, i tako napravio savršenu uvertiru za vatrenu noć koja sledi.

19:20 - Bavaria pripremila nagradnu igru

Svi zaintresovani mogu da učestvuju u nagradnoj igri koji organizuje štand Bavarije. Kupovinom vaučera (šest malih limenki piva za 600 dinara), automatski se dobija šansa da budete dobitnik jedne od vrednih nagrada koje je ovaj brend pripremio za svoje verne kupce.

18:58 - Veliki broj pripadnika policije brine o bezbednosti

Na Ušću su za bezbednost kao i prethodnih godina zaduženi pripadnici policije i vatrogasci. Oni će se truditi da spreče incidente i omoguće posetiocima da u miru uživaju u ovogodišnjem programu festivala.

Interesantno je, međutim, to što trenutno na Ušću ima veliki broj maloletnih koji uživaju u pivu, kao nekoliko trudnica kojima drugo stanje očigledno ne smeta da piju alkohol.

18:55 - Cene piva od 160 do 390 dinara

Za uživanje u pivu posetioci Bir festa, moraće, u zavisnosti od svog izbora, da odvoje od 160 do 390 dinara. Najjeftinije će proći obožavaoci Jelena, Staropramena i Pils Plusa, pošto "jedno veliko" ovih brendova (0,5 litara) košta 160 dinara. Amstel i Nikšićko pivo su po 170 dinara, Efes 190, a Heineken 200.

Po ceni se kao najskuplji izdvaja specijalitet ovogodišnje ponude, ruski brend "Baltika" koji na svom štandu nudi tri vrste piva, po ceni od 250 dinara za malo i 390 za "veliko točeno".

18:35 - Počeo nastup Tonija Montana

Sve više ljubitelja piva i dobre muzike pristiže na Ušće, a na binu je posle "The Horsemen"-a izašao stari roker Toni Montano. I dok veliki broj izlagača i dalje postavlja svoje štandove, čija montaža još uvek nije gotova, prave pivopije ništa ne sprečava da uživaju u svom omiljenom piću i đuskaju uz rok.

18:00 - Bir fest otvoren uz muziku benda "The Horseman"

Ušće se zatreslo nastupom mlade beogradske metal grupe "The Horsemen". Oko 200 ljubitelja tvrdog zvuka uživa u njihovoj svirci. Pored nekoliko autorskih pesama, u svom dvadesetominutnom nastupu, svirali su i obrade poput "Master of Puppets", i dobro zagrejali još uvek malobrojnu publiku na Ušću.

Povezane vesti: „Orgazam“ otvara Bir fest Eks-Ju rokeri na Bir festu "Kerber" oduševio pivopije "Simpl Majnds" dočekani euforičnim vriskom

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.